Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

To jest miejsce na świecie, z jakiego będziesz pobierał - wybierz to, które Ci najbardziej odpowiada :wink:

aha, rozumiem, sory jeszcze raz za zawracanie głowy :wink: naprawdę nie za bardzo się na tym znam :wink:

dzięki za pomoc :slight_smile:

edit: kurde, wyskoczyło mi jakies takie okienko z jakimś BitTorrent DNA, czy to jest to? wygląda na troche skomplikowane…

dam screena w razie czego.

asdasdcg.jpg

Musiałeś wybrać akurat P2P? :wink: Miałem cichą nadzieję, że tego nie zrobisz. To zamknij i pobierz z np. “Global”

Jak już pobierzesz to otwórz ten plik, w środku będzie folder o nazwie “32bit”- skopiuj ten folder np. na pulpit. Jak już skopiujesz to w środku będzie plik “setup.exe” - uruchom go.

teraz śmiga jak trzeba :smiley: dzięki wielkie za pomoc :D:D

Mam ten sam problem. Ciągle pojawia się ten sam błąd, mimo skorzystania z CCleanera.

http://www12.speedyshare.com/files/2164 … /error.bmp

Nazwa płyty głównej Abit NF7-S2(G)

Z góry dziękuję za pomoc. Męczę się nad tym trzecią godzinę.

Mam podobny problem. Próbowałem już przeinstalować stery ale problem wraca po chwili.

dane z Everesta:

Właściwości płyty głównej:

Producent ASUSTeK Computer INC.

Nazwa P5B

Wersja Rev 1.xx

Numer seryjny [TRIAL VERSION]

Multimedia:

Karta dźwiękowa Analog Devices AD1988A @ Intel 82801HB ICH8 - High Definition Audio Controller [b-0]

Proszę o pomoc.

p.s win xp posiadam

TigerusPompeius , Jesteś wielkim leniem i czekasz na to aby ktoś gotowe Ci podał. Figa z makiem. Poszukaj sobie w tym wątku, w postach z ostatnich 4 dni był identyczny przypadek - szukanie odpowiedzi wśród dotychczasowych wątków jest Twoim obowiązkiem wynikającym z regulaminu tego forum.

cedar, otóż wiem że użytkownik janzda miał podobny problem i oczywiście zrobiłem co kazaliście. Nie pomogło, więc napisałem. Ale oczywiście lepiej generalizować i sądzić że jestem nygusem czy leniem. Więc prosze ponownie o pomoc :]

Nikt Ci nikt nie kazał. Napisałeś, że masz “podobny problem” - ale podobny do czego? Wcześniejszy post dotyczył innej płyty, nie pisałeś, że sprawdzałeś sterowniki, które wcześniej podałem.

Stare (obecnie zainstalowane) sterowniki odinstaluj, wyczyść system za pomocą CCleaner. Możliwe, że jeszcze innych sterowników brakuje. Uruchom menadżer urządzeń i napisz przy których masz “kolorowe znaczki”.

A jak mam odinstalować stery od płyty głównej? bo na liście w menedżerze nie mogę znaleźć tej zakładki?

Witam

Mam problem z tym co chyba wszyscy a mianowicie brak dźwięku, brak urządzeń audio i nieprawidlowy sterownik DirectSound

płyta główna to GIGABYTE GA EP35 DS3 prześledziłem ten temat znalazłem tutaj nawet ten sam problem, pobrałem sterowniki jakie były dane w odpowiedzi i nic… nadal nie ma zrobiłem format i nadal to samo nie mam sił na to juz…

wlaśnie ściągam sterowniki z http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv … os=winxp32

tylko czy to cos pomoże oczywiście najpierw chipset i audio

żabol , Uruchom menadżer urządzeń i zobacz przy których są “kolorowe znaczki”

niestety nie działa i to… żadnych urządzeń audio głosu itp mowa nic

Dodane 28.03.2010 (N) 22:23

znaczek mam tylko przy PCI Device

Dodane 28.03.2010 (N) 22:28

cedar wulczanmaciek Dzięki już zrobiłem to właśnie ten kolorowy Twój znaczek heh

pozdro :wink:

Z tej strony, którą podałeś http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv … tml?os=all zainstaluj sterowniki od Chipset i sprawdź ponownie menadżer oraz nie zwracaj uwagi na to co pisze ten analfabeta w poście powyżej.

Takie ściąganie sterowników ze strony producenta czy też nie nie dało nic po prostu zainstalowałem to z poziomu menadżera zadań i problem można powiedzieć sam się rozwiązał. Czasem rzeczy trudne tak naprawdę są banalne.

pozdro i sorry za poprzednie błędy w poście :slight_smile: heh

cedar- więcej wyrozumiałości

Moja płyta głowna ASUS M2000N Series Notebook a Multimedialna to nie wiem nie wyświetla się :expressionless: . Da rady coś z tym zrobić ?

nie mam dźwięku w komputerze… a nie wiem co mam robić, bo w ogóle ciemna jestem co do oprogramowania

Nazwa płyty głównej: ASRock K7S8X v3

jakieś sterowniki trzeba zainstalować, czy coś?

Też mam ten problem

Płyta MSI K8T Neo-FSR (MS-6702)

Karta dźwiękowa VIA AC’97 Enhanced Audio Controller

Witam…mam problem z dzwiękiem po reinstalce systemu…

W winampie wyskakuje błąd: Nieprawidłowy sterownik DirectSound … kod 88780078

Widze że nie tylko ja mam taki problem więc prosze o pomoc jeśli ktoś się na tym zna…

Dane sprzętu:

Płyta główna: Dixons XP

Multimedia(karta dźwiękowa) Realtek ALC861 Intel 82801GBM ICH7-M-High Definition Audio Controler

Mikroukład płyty głównej; Mobile Intel Calistoga GML i940/i943 GML

System : Microsoft Windows XP professional

Ma ktoś pomysł jak sobie z tym poradzić?? prosze o pomoc …

Witam :slight_smile: Dziś przez przypadek usunąłem program Soundmax i nie mam wgl. dźwięku. Nie mam pojęcia jak to naprawić, przy instalacji soundmax pisze że Pliki sterownika audio nie obsługują osprzętu tego komputera lub Nie odnaleziono sterownika! Uruchom ponownie komputer i rozpocznij jeszcze raz instalację. Pokazuje tutaj moje dane kompa…gdyż są trochę dziwne :

1zmyo7r.jpg

Proszę o pomoc… :cry:

aha i jeszcze jedno piszę w tym dziale gdyż włączając winampa pokazuje mi się Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod Błedu 88780078.