mam taki problem z karta dzwiekowa. nie mam wogole glosu. wyskakuje mi bład : nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urzadzenie w konfiguracji. Kod błedu: 88780078.
Nazwa plyty glownej: Intel Cayman CA810(E)
Mikroukład płyty głownej: Intel Whitney i810
Karta dzwiekowa: BrookTree Bt878 Video Capture Device - Audio Section
Także mam problem z dźwiękiem. Miałam format na laptopie i gdy chcę otworzyć Winampa widzę: “Nieprawidłowy sterownik DirectSound (…) Kod błędu 88780078”. Proszę o pomoc, czwarty dzień z tym walczę… Próbowałam nawet w tym wątku poszukać, czy ktoś może miał takie same “dane” (chodzi mi o nazwę płyty głównej i kartę dźwiękową), ale nie znalazłam nikogo takiego z rozwiązanym problemem.
Nazwa płyty głównej: BenQ Joybook A52
Karta dźwiękowa: ATI SB450 - High Definition Audio Controller
System operacyjny: Windows XP Professional wersja 2002
Powiem tak: już przy instalacji tych sterowników miałam pewne problemy. Najpierw wyskakiwał mi ciągle komunikat, że niby ten program nie przeszedł testów oprogramowania Windows (niestety nie pamiętam, co dokładnie było tam napisane ;/) i że zainstalowanie go może… no, że Windows nie będzie mi działał poprawnie. Najpierw przerwałam instalację, potem jednak zadecydowałam, że zaryzykuję. I zainstalowałam to… coś. Niestety, jak się okazało, wredność mojego komputera nie zna granic. Postanowił się poczciwy Henryczek zemścić za znęcanie się nad nim czasem i uznał, że sterowniki trzeba przeinstalować (cokolwiek to znaczy). W każdym bądź razie na nic mi się zdało to coś z linku, gdyż po prostu mi nie działa.
Ręce opadają. Zna ktoś inny sposób rozwiązania mojego problemu??? ;(
PS. Czy brak tych najnowszych aktualizacji może być przyczyną tego, iż program nie chce mi zainstalować sterowników? Wydawało mi się, że te aktualizacje mam, aczkolwiek mogłam się mylić…
Witam, mam problem ze sterownikiem do karty dźwiękowej - przy instalacji wyrzuca błąd “setup could not detect any sound blaster audio card on your system […]”.
Mam taki sam problem, działa mi tylko dźwięk windows, już 2 dzień próbuję coś z tym zrobić, przeczytałem mnóstwo na ten temat i nic nie pomaga. W evereście w multimediach nie mam nic, sterownik soundmax instalowałem kilka razy ale dalej nic, mam laptop HP Compaq 6720s. Wydaje mi się że to po odinstalowaniu Mega codec pack, instalowałem spowrotem i dalej nic. Już nie mam pomysłów. Próbowałem załączyć ComboFix ale pisze że nie mam uprawnień administratora chociaż mam. W deinstalacji tego programu przy starcie windows szuka plików które są już usunięte, czyściłem kompa różnymi programami ale lipa. Mam nadzieję że w miarę przejrzyście napisałem o co mi chodzi.
Sterowniki do Aspire 3690, pierwsze co instaluj to Intel Chipset Driver, później inne, nie wiem jaki masz system, ale jak XP bez Service Pack 3 to zanim wgrasz jakikolwiek sterownik wrzuć SP3.