http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv … s2_2x.html
Pierwszy instaluj chipset, potem audio (Microsoft UAA nie instaluj SP3 już to zawiera).
Nowsze stery
http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv … s2_2x.html
Pierwszy instaluj chipset, potem audio (Microsoft UAA nie instaluj SP3 już to zawiera).
Nowsze stery
Oczywiście, te z najnowszą datą?
– Dodane 14.05.2010 (Pt) 14:15 –
Problem rozwiązany.
Bardzo dziękuję za pomoc.
Ja tez mam problem (nieprawidłowy sterownik DirectSound kod błędu 88780078). Kompletnie się na tym nie znam i proszę o pomoc.
płyta glówna: MSIK8N Neo3-FSR(MS-7135)
karta dzwiękowa: nVIDIA MCP04-Audio Codec Interface
przepraszam, że kolejny raz o tym piszę ale chyba nikt nie zauważył mojego postu:) Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc:)) nie mam już dźwięku od ok 6 miesięcy:/
pozdrawiam;))
Witam wszystkich. Mam ten sam problem. proszę o pomoc
płyta główna : ECS P4S5A/DX+
karta dźwiękowa : SiS 7012 Audio Device
Win XP
Bardzo proszę o szybką odpowiedź
Pozdrawiam
Ten sam problem - nieprawidlowy sterownik directsound. Instalowałem juz wiele razy sterowniki VIA i do karty, ale cos ewidentnie nie chce zadzialac (zwykle wiesza sie cos juz pood koniec, przy instalowaniu alcrmv .exe , nie wiem czym moze to byc spowodowane).
Nazwa płyty głównej: ASRock K7VT4A Pro
Karta zintegrowana (VIA AC’97 Enhanced Audio Controller)
Win XP
Prosze o pomoc, mecze sie juz tym od czasow reinstalki wina, a to juz szmat czasu
http://www.msi-polska.pl/index.php?func … rod_no=573
W tej kolejności instaluj
NVIDIA nForce3 System Drivers (po instalacji zrestartuj kompa)
Realtek ALC Series AC97 Audio Driver
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Produc … 4&LanID=16
SiS AGP
Audio
To w zasadzie możesz od nowa robić format jak instalujesz co tylko ściągniesz system już pewnie masz zaśmiecony/uszkodzony, na stronie producenta po kolei są podane stery 1. Via 4in1 chipset, 2. C-Media do dźwięku
Zainstalowałem inne sterowniki. Jest głos ale trzeszczy. Pomocy. Co mam z tym zrobić?
Skasuj sterownik do dźwiękówki, zrestartuj kompa i zobacz na tych, nowsza wer
Ja wcześniej instalowałem C media 3D. Kilka razy instalowałem i odinstalowywałem i po restarcie kompa na dysku D prawie pusto. Skasował mi się nap. Everest,Winamp I emule. CO mam zrobić??
Może przez to są trzaski, zaśmieciłeś system pozostałościami po sterach c-media.
Od skasowania sterowników nie powinny się kasować programy, wklej smart dysku na forum, przeskanuj kompa antywirusem, i programami od malware, robaków itp.
Potrzebuję sterownika DirectSound bo wyskakuje mi Kod błędu 88780078
płyta główna: ECS P4S5A/DX+
karta dźwiękowa: NVIDIA GeForce4 MX 440-SE
Bardzo proszę o pomoc tutaj albo gg 11144483 z góry dziękuję.
a co jeśli program EVEREST nie widzi w ogóle karty dźwiękowej???
Przyczyną może być brak sterowników do tej karty Podaj co to za płyta główna (no bo chyba dźwięk masz zintegrowany na tej płycie?)?
problem pojawił się dosłownie przed chwilą, wcześniej było wszystko w porządku. Po aktualizacji programu everest jednak wiem jaka karta dźwiękowa:
Karta dźwiękowa Realtek ALC888/1200 @ nVIDIA nForce 570 SLI (MCP55P) - High Definition Audio Controller
Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-M57SLI-S4 (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
mam nadzieję że teraz nie będzie już problemu z pomocą
Tu masz sterowniki (ta płyta występuje w 3 wersjach ale chyba sterowniki od dźwięku są te same)
http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv … s4_10.html
Przed instalacją sprawdź w menadżerze urządzeń czy są w nim widoczne jakieś “kolorowe znaczki”
w menadżerze urządzeń widnieje jeden żółty znak zapytania pod zakładką “inne urządzenia”
jego nazwa: urządzenie audio na High Definition Audio
czy to coś zmienia?
– Dodane 19.05.2010 (Śr) 16:55 –
i jeszcze jedno pytanie - jeśli miałbym pobierać sterowniki to chyba wystarczą te do windowsa XP?
– Dodane 19.05.2010 (Śr) 16:58 –
no i czy wszystkie (audio, chipset, raid)? czy wystarczy audio? przepraszam że tyle pytań ale to tak żeby poźniej nie było jeszcze więcej
Pobierasz oczywiście te dla tej wersji systemu, który masz u Siebie zainstalowany.
RAID - pod żadnym pozorem nie instaluj- to nie ma nic wspólnego z dźwiękiem.
Instaluj audio, po instalacji sprawdź menadżer.
Sprawdziłem to co trzeba:
Windows XP
Service pack 3
Procesor: Intel Celeron 341
Płyta główna: VIA
model płyty: P4M800CE-8237
Chipset: VIA P4M800CE
Northbridge: VIA P4M800 Pro/P4M800 CE/VN800/CN700 rev. 00
Southbridge: VIA VT8237 rev. 00
LPCIO: ITE IT8705
Jeżeli potrzeba coś jeszcze, a ktoś potrafi mi pomóc prosze o kontakt pm gg://3921162
Z góry dzięki
witam . mam też problem brat coś mi zainstalował i zero głosu
zainstalowałem everest -
Nazwa płyty głównej Epox EP-8RDA+ / FIC AU11 Chameleon
Karta dźwiękowa nVIDIA MCP2 - Audio Codec Interface
Karta dźwiękowa nVIDIA MCP2 - Audio Processing Unit (Dolby Digital)
co mam zainstalować?
witam, moglby ktos pomoc? problem jak u wiekszosci;p
Windows XP
Nazwa płyty głównej Packard Bell BV PB3G
Karta dźwiękowa Conexant Cx20549 @ Intel 82801HBM ICH8M - High Definition Audio Controller
Bardzo prosze o odpowiedz jakie sterowniki, itp.