Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka “Audio” -> w pozycji “Odtwarzanie dźwięku” sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa. Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Witam . Chciałem dzisiaj włączyć sobie muzykę a tu bęc błąd ze brakuje directsound v.2.49 (d) kod 88780078 .
Mam zintegrowana kartę z dźwiękiem lecz audio się spaliło i dokupiłem oddzielna kartę dźwiękową. Mam EVERESTA lecz nie bardzo umiem ja znaleźć :(. jedyne co wiem to CHIPSET który zawsze instalowałem o numerze CMI8738. A i jak próbowałem odinstalować c-medie która jest głównym sterownikiem od tej karty to niestety się nie dało i nie wiem co dalej robić…
Witam! mam ten sam błąd co wszyscy. Nazwa płyty głównej to ASRock P4i65GV, mikroukład Intel Morgan Hill i865GV, karta dzwiękowa Intel 82801EB ICH5 - AC’97 Audio Controller [A-2/A-3]. Poproszę o pomoc.
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka “Audio” -> w pozycji “Odtwarzanie dźwięku” sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa. Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Witam mam problem ze sterownikami jak możecie prosił bym o pomoc :). Mianowicie po zainstalowaniu przed wczoraj Windowsa XP professional mam problem z owym błędem, przy probie odtworzenia jakiejś kolwiek muzyki w winampie bądź innym programie wyświetla mi się ten błąd i nie wiem co mam zrobić.