Hej. Mam problem, otóż na starszym komputerze z Windows Vista próbowałem zainstalować Windows 7. Pobrałem plik ISO z oficjalnej strony Microsoft, zbootowałem pendrive za pomocą programu Rufus (Próbowałem też z Windows 7 USB DVD install tool), wyłączyłem komputer z Vistą, wpiąłem pendrive i uruchomiłem. Wszedłem do biosu, ustawiłem USB jako pierwsze, zapisałem i wyszedłem, teraz kliknąłem F9 aby wejść do jakiegoś Boot Menu czy cos takiego i wybrałem USB. Wyskoczył ekran zebym kliknął jakikolwiek przycisk, by kontynuować. Kliknąłem i pojawił się ekran z napisem “Windows is loading files…”, załadowało się prawie do końca i tam się zatrzymało. Zostawiłem komputer na 9 godzin i nic, było w tym samym miejscu… Uruchamiałem ponownie komputer, próbowałem z innym pendrive, z innym programem do zbootowania pendrive’a i nic… Po 1.5 godziny rozmowy z supportem Microsoft niestety nic nie pomogło i zasugerowano mi sprawdzenie czy ten komputer w ogóle moze odpalić siódemkę. Program Windows 7 Install Advisor czy jak tam się nazywał po 1 zniknął ze strony Microsoft, a po 2 jak juz sie do niego dostalem dzięki jakiejś stronce to wywalał błąd ze nie mam internetu… Support proponował informatyka, ale chyba kazdy wie ze lepiej zdalnie (i za darmo ;))
Nie wiem jakich jeszcze informacji mógłbym udzielić, więc jeśli ktoś je potrzebuje proszę pisać.