Zmieniłem ostatnio swoją konfigurację na
Tak, brak formatu może tutaj okazać się czynnikiem wywołującym niestabilną pracę komputera. W systemie na pewno zrobił się straszny bajzel, gdy zmieniałeś płytę główną.
W sumie można się spodziewać wszystkiego.
Zanim postawisz windows od nowa to przerób szukanie robactwa, testy pamięci i jakiś program do stress test np OCCT, nie zapominając o przeglądnięciu czy czasem windows nie zgłasza próby ładowania sterownika z poprzedniej konfiguracji.
Bo na ten czas nawet robiąc mu test w OCCT nie wiadomo czy krzaczy się zasilacz czy system.
Pamięć skreśliłbym z listy gdyż używana była jeszcze z zestawem AMD i zestaw był stabilny. Zatem format i dopiero wtedy się okaże.
Po zmianie podstawki koniecznie trzeba wykonać reinstalację systemu.
Nawet nie rozpatrując innych czynników to nawet zmiana płyty na inny chipset w obrębie tej samej platformy może powodować problemy.
@up,
Jestem po formatowaniu systemu. Dzisiaj zaliczył też niespodziewany restart gdy nic nie robiłem przy komputerze. Potem pare razy probował się uruchomić i włączył się normalnie. Co dziwne wczoraj grałem prawie 2h w Far Cry już na nowym systemie i wszystko działało prawidłowo.
Kości sprawdzone w MemTest nie wykazały błędów