Witam serdecznie. Parę dni temu zamilkł mi laptop, nie ma dźwięku zarówno z głośników, jak i ze słuchawek. Da się jedynie słyszeć delikatny szum, jakby w radiu . Laptop podróżował sobie ze mną i nie miał kontaktu z netem w tym czasie, więc nie jest to raczej kwestia “coś się ściągnęło i wyjadło dźwięk”. Avast z resztą też nie wykrywa mi żadnych pasożytów. Nie jest to również wina mojego grzebania w systemie, gdyż moja aktywność ograniczyła się w tym czasie do przegrywania zdjęć z karty pamięci na dysk. Zerknęłam do menedżera urządzeń w nadziei na znalezienie jakiegoś wykrzyknika, który by mnie naprowadził na rozwiązanie, ale nic z tego. Wydaje mi się natomiast, że zniknęło mi kilka pozycji w kontrolerach gier, audio i video (czy jakoś tak). Mam tam obecnie jedynie Realtek High Definition Audio i żadnej innej pozycji (a coś mi się majaczy, że tam jeszcze jakieś kodery/dekodery były). W jaki sposób odzyskać dźwięk? Jakieś sterowniki? Znalazłam na tronach microsoftu poradę, jak te moje brakujące pozycje wgrać, ale to dotyczyło xp a nie visty.
Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi i sugestie