Od 2 dni komputer działa dosyć niesprawnie, nie zawsze uruchamia się Windows, część aplikacji w ogólę nie chce się włączyć, często przy uruchamianiu pojawiają się błędy “Pamięć nie może być read/written.”. NOD32 nic nie wykrywa, w procesach nie zauważyłem niczego co obciążałoby procesor poza plikiem NODa ekrn.exe (który w ciągu tych 2 dni jest nieco bardziej aktywny). W jaki sposób można sobie z tym poradzić? Poniżej log z Hijacka, o ile coś podejrzanego tam jest:
No generalnie zrobiłem to czyszczenie CCleaner+RegCleaner, dałem Clean Up w OTL, a antywirusy nic nie wykrywają.
Mimo to nadal duża część aplikacji w ogólę się nie włącza, dodatkowy problem jest taki że przy każdym uruchomieniu komputera po kilkunastu sek. pojawia się błąd aplikacji svchost.exe “Instrukcja spod “0x00000000” odwołuje się do pamięci “0x00000000”. Pamięć nie może być ‘written’”. Po kliknięciu OK wszystko się zawiesza, po kliknięciu Anuluj można nadal pracować, z tym że nie ma dźwięku (“Nie ma dostępnych urządzeń miksujących” w regulacji głośności, w ustawieniach dźwięku w Panelu sterowania brak urządzeń Audio, pomimo że w menadżerze jest Realtek 97 itd. - karta zintegrowana). Przed pojawieniem się błędu wszelkie odtwarzacze mp3 typu foobar itp. działają normalnie, dopiero później znika (dźwięk jest tylko w klipach z ustawień karty dźwiękowej SOUNDMAN.exe).
Aha, dodam, że próbowałem zastosować to rozwiązanie: http://www.sizlopedia.com/2007/01/28/fi … xe-errors/ , jednak nie przyniosło ono żadnych efektów. W grach dźwięk jest, być może dlatego że korzystają ze swojej końcówki audio. W foobarze dźwięk pojawia się także gdy zmienię w ustawieniach Output z podstawowego na Realtek 97, ale np. przeglądarki internetowe już chyba nie dają takiej możliwości.