Witam wiem że dużo tego u was i nie tylko ale jakoś nie znalazłem niczego co by mnie naprowadziło w100% na odpowiedz.
Mam neostrade 1mb podłączoną na router i rozdzielone to wszystko an 4 komputery. Wynajmuje pokój jako student i korzystam z tego neta przez wi-fi po za mną jeszcze 2 kolesi też przez wi-fi i własciciel ma podłączonego przez kabel i stoi u niego w pokoju. Chciałem podzielic łącze tak żebym ja miał predkośc 512+ sam a oni druga poowe na 3 bo własciciel używa tylko GG a 2 mośki tylko dla youtuba i xxx, a ja jak mam mecze w cs’a fife itp ligowe to musze ich co chwile odłączac przez wywalanie ich mac’ów a potem łażą co chwile do mnie i truja że neta nie mają :/. dla tego tez chciałem podzielić tak zebym ja miał połowe neta dla siebie a reszta dla nich czy jakoś tak oto router jaki mam Linksys WAG200G Firmware Version: 1.01.06 . Parzyłem w ustawieniach ruta czy moge tak podzielić i nic…
Jesli ktoś wie jak moge to zrobic był bym naprawde bardzo wdzięczny xD
BTW. Mam dostęp do pnelu admina itp, natomiast dostępu do innych komputerów niestety nie dla tego chciałem to zrobić po cichu bez wgrywania progamów na ich komputery itp.