Nieszczęsna karta tv


(system) #1

Mam problem z kartą tv.Ona jest nowa Pixel View Play TV Pro. Sygnał idzie z kablówki(antena tv:)). Gdy włączam program, który był na płycie w zestawie - PixelView Station V5.23 TV - wszystko jest ok, programy telewizyjne wyświetla poprawnie, lecz jak oglądam jakąś stacje, np. TVP 1 (nie przełączając na inną) ponad 10 min. to gdy wyłączę i ponownie włączę ten program(PixelView Station V5.23 TV) pokazuje się niebieskie tło - znikają wszystkie zapamiętane programy!! W czym tkwi problem,moze inne sterowniki, albo inny program do odtwarzania?!

Przejrzałem na forum archiwa nie tylko na dobreprogramy.pl i nie znalazłem niczego podobnego.

Mógłby mi ktoś pomóc?! Za co z góry serdecznie dziękuję !!


(Damian) #2

Cześć!

Mam tą samą kartę.Może zacznijmy od tego,że przeinstalujesz sobie wersję programu z obecnej na PixelView Station v5.19-9X TV,powinieneś mieć ją na płytce. Powiedz jaki masz system operacyjny. Jeśli to nie pomoże to będziemy dalej kombinować.

Nara


(system) #3

Hej!!

Mam xp.Przeinstalowałem na ten program co mówiłeś.I lipa.Bez zmian.Coś jest nie tak.Jak mozesz to zgadajmy się na gg-8920704.Z góry dzieki Narazie


(Damian252) #4

Witam ,podepnę się pod temacik mam taką samą kartę ,wiem że zabytek ale na inną mnie nie stać :stuck_out_tongue: a tą dostałem po kumplu w spadku :slight_smile:

mam ową kartę PixelView Station V5.19-9X TV jadę na XP z Service Packiem 3, w sumie to wszystko działa cacy dźwięk ,obraz , jadę na antenie :D,a problemik mam taki że ...

za każdym razem jak włączam PixelView program odpala mi się w rozdzielczości 320x240 ,i mimo tego że przestawiam na 640x480 po wyłączeniu programu i ponownym odpaleniu znowu jest 320x240 niby nic ale wnerwia mnie to jebęt...e

wiecie jak poprzestawiać ten progs żeby rozdziałka po uruchomieniu zawsze była na 640x480 ???