Nieszczęsna nakładka vista inspirat

Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum.

Mój problem polega na tym, że pewien czas temu ściągnąłem vista inspirat i kiedy chciałem to odinstalować to zostały ‘’‘szczątki’’

czyli wygląd ikonek i folderów z visty.Znalazłem na tym forum żeby użyć Your Unistaller 2006 i, że on usunie te ‘‘szczątki’’.Niestety nie usunął szczątek ale za to usunął mi w panelu sterowania takie foldery jak dodaj lub usuń programy i wiele wiele innych lub kiedy na pulpit klikam prawym i daje właściwości to tego też nie ma bo to ten Your Unistaller usunął;/ Możecie mi doradzić co zrobić :?: ( Format w ostateczności ) W was ostatnia nadzieja :!:

PS jestem zielony jeśli chodzi o te sprawy więc tłumaczcie mi jakbyście musieli tłumaczyć przedszkolakowi :wink:

Ok,

Widać że program namieszał trochę w systemie…

A więc wykonaj następujące kroki:

1. Przywróć system= Start :arrow: Wszystkie Programy :arrow: Akcesoria :arrow: Narzędzia Systemowe :arrow: Przywracanie systemu

Przywracasz system przed wykonaniem operacji programem Your Unistaller 2006.

1. Następnie Usuwasz Your Uninstaller 2006 a wzamian instalujesz REVO Unistaller

2. Tym programem dokładnie usuwasz wszystko powiązane z nakładką vista inspirat.

Powodzenia

Pobierz:

http://www.tuneup.pl/download/ i zainstaluj

W menu ‘Dostosowywanie systemu Windows’ wybierz ‘TuneUp Styler’ i przywróć tam domyślne ikony systemu Windows

też miałem tak samo ale wyraźnie pisze instaluj i odinstaluj w trybie awaryjnym a przywracanie systemu nie pomoże musisz viste inspirant zainstalować jeszcze raz i odinstalować ale w trybie awaryjnym na 100% powinno podziałać

jeżeli już będziesz ponownie instalował i odinstalowywał tak jak pisze wiktor96 , to utwórz wcześniej punkt przywracania systemu na wszelki wypadek.

Możecie mnie wyśmiać ale jak coś odinstalować w trybie awaryjnym ?

Po prostu wejdź w tryb awaryjny podczas startu systemu (klikaj F8) i zrob to tak jak pisze wiktor.

dzięki już się biorę za odinstalowywanie w trybie awaryjnym powiem wam czy udało mi się czy nie ;]

Dodane 22.02.2009 (N) 15:13

i nic nie pomogło odinstalowanie w trybie awaryjnym ;/

ale zainstalowałeś i odinstalowałeś?

zainstalowałem normalnie i odinstalowałem w trybie awaryjnym.

Powiedzcie czy zainstalowanie nowego windowsa pomoże ?

nie no ponowna instalacja to ostateczność,

Pomóc napewno pomoże bo będzie to świerzy system ale walczymy do końca format to otateczność

TO NA PEWNO POMOŻE!!:

Pobierz:

http://www.tuneup.pl/download/ i zainstaluj

W menu ‘Dostosowywanie systemu Windows’ wybierz ‘TuneUp Styler’ i przywróć tam domyślne ikony systemu Windows

o formata to mi nawet nie zależy bo mam windowsa na płycie to 40 minut i zainstalowany, spróbuje sposobu z TuneUp i zaraz odpisze czy działa

to jedynie zmieni ikonki a pozostałe problemy pozostaną, więc problem nie do końca rozwiązany

tamten problem naprawiłem przywracając system do dnia 23 listopada 2008 roku wieć to juz mam został te ikonki visty po tym badziewiu vista inspirat

Dodane 22.02.2009 (N) 17:49

Robię tak jak mówiłaś i za każdym razem są te same ikony więc zostaje zainstalowanie nowego windowsa ;/

Trzeba było zrobić punkt przywracania systemu przed instalacją tej nakładki.To tak na przysłość.A ta nakładka nie miała nigdzie czegoś jak nie wiem np. funkcja “przywróc domyślny wygląd XP” nigy nie używałem takich wynalazków.

wystarczy jedynie stosować się do zaleceń autora programu, instalować i odinstalowywać w trybie awaryjnym a problemu raczej napewno by nie było, zresztą punkt przywracania systemu bodajże robi ten program