Nietypowy problem z kartą graficzną w laptopie

Potrzebuję pomocy w kwestii kart graficznej w moim laptopie. Podpiąłem kartę graficzną pod slot mpcie przez specjalny adapter i było ok bo laptop widział kartę i po zainstalowaniu sterowników Nvidii menedżer urządzeń ją widzi i mówi, że sprzęt działa poprawnie. Niestety próbowałem wykonać ten sam trick jak z kartą Radeon 6670. Mianowicie po zainstalowaniu sterowników odpiąłem kabel od monitora z laptopa i wpiąłem go do Radeona. Komputer wtedy się na szybko po uruchomieniu zrestartował i obraz był widziany z Radeona na monitorze, wszystko chodziło jak należy. Dokładnie te same kroki podjąłem przy okazji karty Nvidii GTX 460. Niestety obrazu nie ma. Aby zobaczyć obraz z tej grafiki muszę wyłączyć zintegrowaną grafikę w Menedżerze urządzeń i wpiąć kabel do GTX 460. Niestety jest to zabieg jednorazowy. Po wyłączeniu komputera z wyłączoną zintegrowaną grafiką nie daje on obrazu z GTX 460. Nie bardzo wiem jak rozwiązać ten problem, a nie chcę co chwilę wchodzić do menedżera urządzeń i tak kombinować. Jęśli ktoś ma jakieś sugestie albo potrafi pomóc proszę pisać.
Konfiguracja :
Lenovo X220 - i5 2520M + 4GB RAM + 320GB HDD ( bez matrycy )
MSI N460GTX CYCLONE 1GD5 ( w zwykłym komputerze działa OK )
Pentagram SilentForce 620W (na podzespołach Chiefteca, jest OK)

Aktulanie, mój laptop X220 jest w stanie widzieć mojego GTX460 jako dGPU, są drobne straty w klatkach przez to i nie każda gra teraz działa w sposób prawidłowy. Sam już raczej nic więcej nie zdziałam, ale jeśli ktoś ma jakiś pomysł to niech się podzieli informacją.

Pierwsze pytanie: jaki system zainstalowany masz na laptopie?

Było w sumie dużo bo na próbe z okresu próbnego brałem Windows 7 32/64 HomeEdition , Windows 10 Home/PRO 64bit. Teraz działa na Windows 7 PRO 64bit.

Może być tak, że sterowniki się wykrzaczają bo system jest za nowy :smiley: W sensie Nvidia niby wypuszcza stery pod nowsze systemy, ale za bardzo to one działać nie chcą. Spróbuj na fabrycznym systemie go postawić.

Ta karta ma pełne wsparcie dla Windows 7 i działa bo, MSIAfterburner/PanelNvidia/MenedzerUrzadzen ja widzi tylko działa jako zintegrowana grafika, a nie dodatkowa i ten problem rozwiązać jest najtrudniej.