Następnie chciałem zrobić aktualizacje biosu bo miałem wgraną wersjęz roku 2007, a na stronie producenta była z 2009r
wszystko ładnie się po ściągało, wgrałem na dyskietkę i zaktualizowałem, wyskoczył komunikat, bios upade successful,press restart to enter, nacisnąłem enter komputer sięzresetował i od tej pory czarny ekran wiatraczki się kręcą, a na ekranie cisza. prosił bym o pomoc w tej sprawie
W tej sytuacji aktualizacja BIOSu była zupełnie niepotrzebna, tym bardziej, że zainstalowałeś BIOS w wersji beta! Niekiedy (rzadko) zdarza się, że aktualizacja BIOSu (a z betą może być różnie!) skutkuje koniecznością reinstalacji systemu. Natomiast ta “cisza na ekranie”, to rozumiem, że nawet do BIOSu wejść nie możesz?
Jeśli się da, to trzeba wykonać to: “After system restart, go to BIOS Setup to load factory defaults (select Load Optimized Defaults )”
Sprawdź, czy płyta instalacyjna Twojego systemu da się zbootować.
właśnie o to chodzi że nawet nie da się wejść do biosu i nawet nie można zbootować płytki napęd wogóle nie reaguje tylko jak resetuje kompa to widać po diodzie że reset jest ponieważ świeci, próboiwałem resetu biosu tymi metodami co przedstawił Łukasch,