Witam, otóż mam pewien problem, który dotyczy gry Titan Quest, mianowicie chodzi o aktualizację tej gry. Niedawno kupiłem sobie Złotą Edycję Titan Questa i na początku zainstalowałem sobie samą podstawę, kiedy przeszedłem chciałem zagrać w Immortal Throne(dodatek), no i po instalacji i uruchomieniu gry w menu pojawia się informacja “Aby kontynuować Titan Quest-Immortal Throne musi zaktualizować oryginalne pliki Titan Quest”, kiedy akceptuję, zrzuca na pulpit i pojawia się okno z aktualizacją i pytanie czy chcę to zrobić, po ponownej akceptacji od razu jest błąd “Wystąpił błąd podczas próby aktualizacji”, moja wersja gry to 1.11, patcha który aktualizuje z 1.11 na 1.30(1.30 jest wymagana żeby grać w Immortal Throne i przez internet) lecz i tak czy chcę aktualizować automatycznie, czy też ręcznie łatkami z internetu zawsze pojawia się ten sam błąd.
Z doświadczenia wiem, że najlepiej zrobić aktualizacje od razu po instalacji podstawowej gry. Kiedyś chciałem doinstalować dodatek, czy też service pack do Trainz i były problemy. Także mam TQ z dodatkiem, ale instalowałem od razu, wszystko zadziałało jak trzeba. Masz oryginał, warto skorzystać z pomocy technicznej, w końcu się należy.
Można spróbować, aby skopiować save gry - są w Moich Dokumentach. Odinstalować grę i zainstalować na nowo z dodatkiem. Teoretycznie gra powinna zobaczyć stan gry z poprzedniej rozgrywki, ale z TQ tego nie próbowałem.
Wiem wiem, z pomocy technicznej CD Projektu też skorzystałem, pierwszy plan nie wypalił, a teraz czekam na drugą opcję, a co do instalowania od razu też to próbowałem :/, i tylko straciłem save’a, od razu po zainstalowaniu Titan Questa zainstalowałem dodatek i także po uruchomieniu Immortal Throne musiało aktualizować, i znowu błąd :(, i mam pytanie to, że ten błąd wyskakuje podczas próby aktualizacji jest winą, że natrafiłem na trefny egzemplarz i należy go oddać do reklamacji, czy może z tego, że na moim komputerze zainstalowane jest jakieś oprogramowanie lub brak jakiegoś i w tym wypadku trzeba by było zrobić reinstalke systemu ?
Jeżeli ktoś czyta tę wiadomość, to jeżeli nawet nie wie, nie jest pewien, proszę abyście wyrażali swoje propozycje jak można naprawić ten problem, będę próbował wszystkiego.
– Dodane 31.12.2009 (Cz) 12:27 –
Tomek8 , Próbowałem tego i tak nic nie dało :/, wyżej napisałem, że przez to tylko save’a straciłem :(, mówię, że gdy próbuje zaktualizować TQ wyskakuje błąd, nie ważne czy jest to zwykły TQ czy dodatek :/.
– Dodane 31.12.2009 (Cz) 14:56 –
JEST !, przyznam że nie mam zielonego pojęcia jak tego dokonałem, ale się w końcu UDAŁO ! ulisses32 , chyba miałeś rację, a kiedy mówiłem, że tą opcję próbowałem, to albo musiałem się pomylić, albo coś przeoczyć, bo mówię sobie, a co tam spróbuję jeszcze raz, tylko że zainstalowałem grę na innym dysku nie na tym co zawsze instaluję gry odpaliłem patcha i dało radę na 1.30 od razu ! :), Dzięki Ci wielkie