Wydaje mi sie ze cos zlapalem na laptopie bo w nocy mialem 2 nieudane logowania jedno na konto ubisoft (z Korei), drugie na konto facebookowe z USA. Wklejam logi i prosze o pomoc.
Odinstaluj Ace Stream Media i Yahoo Powered i Secured Yahoo Powered - prawdopodobnie są zarażone.
Jeśli używasz Ace Stream to ponownie go zainstaluj, po ukończonej naprawie, z tego linku http://acestream.org/
Przeskanuj komputer za pomocą malwarebytes antimalware
W ccleaner w zakładce narzędzia -> autostart -> zaplanowane zadania, usuń wszystkie zadania, posiadasz dziwne odniesienia
Przeskanuj również rejestr z wykonaniem kopii zapasowej
Odinstaluj jak nie używasz Holdem Manager 2 i 3 oraz Pokerstars.uk - nieciekawe pokerowe programy, mogą być niebezpieczne
Co do programów i systemu to zalecałbym
Kupić legalny system windows albo przejść na darmowego Linuxa(polecam Linux Mint Cinnamon)
Odinstaluj Driver Booster - więcej może zepsuć niż pomóc, jeśli masz problemy ze sterownikami napisz tu na forum to pomożemy
Zamień Winrara na darmowego 7-zip
Zamień Youtube Downloader i Free youtube to mp3 converter na darmowy Jdownloader 2(ma wbudowaną opcję pobierania tylko mp3 z klipu na youtube)
Zaktualizuj VLC do wersji 3
Z racji tego, że nie jestem pewny legalności oprogramowania(chodzi o nielegalnego windowsa) to radziłbym spojrzeć na darmowe i otwarte alternatywy:
Adobe Lightroom - Darktable, digiKam, RawTherapee
Adobe Photoshop - Krita + Gimp
Microsoft Office - LibreOffice
Skanuj każdy plik z internetu do którego masz przynajmniej cień wątpliwości, że może być zarażony.
Hasla zmienione, nie wiem czy rpoblemy wystepuja dopoki nie dostane znow maila z powiadomieniem o nieudanych logowaniach jakichs. Mam LastPass w chrome, czy jest mozliwosc ze ktos dostal sie do niego do srodka i ma wszystkie hasla z niego? To by sie wiazalo ze zmianami hasel nie tylko w dwoch zaatakowanych serwisach.