Mam poważny problem i proszę o pomoc. Po odinstalowywaniu Adobe Readera X pojawił się jakiś dziwny błąd i nie mogłem już zainstalować najnowszej wersji tego programu. próbowałem 2 razy i to samo. Postanowiłem więc cofnąć system o parę godzin przed tą odinstalacją Adobe Readera. Jednak przywracanie systemu się nie powiodło (pierwszy raz się z czymś takim spotkałem). Pojawił się taki komunikat na pulpicie:
Spróbowałem jeszcze raz korzystając z innego punktu przywracania i znowu się nie udało. Parę dni temu zmieniałem partycje (pisałem zresztą tu na forum o tym). Zmniejszyłem partycję podstawową C o 70 GB z 460 GB (system pozwalał zmniejszyć ją nawet do 220) i powiększyłem partycję logiczną D (nie dało się przez system,to zrobiłem to za pomocą programu zewnętrznego). Czyżby to miało wpływ na ten brak możliwości przywracania systemu? Co z tym można zrobić, bo bez możliwości przywracania systemu jestem ugotowany
Spróbuj zrobić operację przywracania systemu przy pomocy płyty instalacyjnej Windowsa 7 (jeśli możesz?). Trzeba tam wybrać podczas bootowania opcję Napraw i postępować dalej. Niekiedy ten sposób działa pomyślnie.
Nie mam płyty instalacyjnej Windowsa 7. Nie dostałem przy kupnie laptopa. Mam tylko nagrany przez siebie dysk (2 płyty) Recovery. Jest też partycja Recovery. mam też nagrany na partycji D obraz (snapshot) partycji C, a także płytę ratunkową (ta z Komputer Świata), a zresztą mam też nagrany przez siebie dysk ratunkowy dla Windowsa 7. Nie wiem jak to wykorzystać? Czy wyłączenie funkcji przywracania systemu i restart coś da?
Możesz wykorzystać którąś z tych płyt ratunkowych. Ja ich nie znam, ale tam chyba będzie też opcja przywracania systemu. Na razie nie wyłączaj funkcji przywracania systemu, bo stracisz możliwość przywrócenia systemu do tyłu, a na tym Ci zależy, jak rozumiem.
Nie mogę ruszyć dalej w tym trybie awaryjnym. Wszedłem w tryb awaryjny, pojawiła się oznaczona na biało opcja “Napraw komputer”. Nacisnąłem Enter i pojawiła się następna tablica “Menedżer rozruchu systemu”,która jest podświetlona na biało. Poniżej pisze: uruchamianie systemu Windows nie powiodło się. Przyczyną może być ostatnia zmiana sprzętu lub oprogramowanie. Aby rozwiązać ten problem:
Włóż dysk instalacyjny systemu Windows i ponownie uruchom komputer
Wybierz ustawienia języka,a następnie kliknij dalej
Kliknij pozycję napraw ten komputer
Jak przejść do funkcji przywracania systemu w trybie awaryjnym, bo na tej stronie naciskam strzałki i nic, a jak Enter to włącza mi się normalnie Windows.
Nie udało się również w trybie awaryjnym przywrócić system. Sytuacja identyczna jak w normalnym trybie, przez minutę trwa inicjowanie odzyskania systemu, a potem pisze, że koniec odzyskiwania systemu i pojawia się ten komunikat co wyżej na pulpicie.