Nieudany ugrade biosu. Na gwarancji zrobią?

Witam!

Sprawa przedstawia się tak.

Komp się nie włącza po nieudanym upgrade biosu.

Teraz więcej szczegółów: Zacząłem od ściągnięcia aktualizacji i Winflasha wyzamykałem wszystko co się dało i dałem upgrade.

Przeleciało kilka pasków i zatrzymało się na jednym(w ogóle się zatrzymało nic się nie dało zrobić nawet na twardego reseta nie zareagował więc wtyczka z gniazdka). Potem próbowałem włączyć ale nic z tego więc zworka do restertu poszła w ruch to też nie dało żadnego efektu. Następnym krokiem było wyjęcie baterii ale to również nic nie dało. W tym momencie się poddałem.

Teraz mam pytanko do was czy wezmą mi to na gwarancji??? A jak do nich pójdę to mam powiedzieć po prostu że nie działa czy zagłębić ich w szczegóły?

P.S. Kompa kupiłem w apollo.

Spróbuj punktu 10, może jeszcze coś działa: http://www.opoka.org.pl/varia/internet/bios.html

Pytanie czy komputer się włącza tj: kręci się wentylator na procesorze i w zasilaczu, ale nic więcej nie reaguje?

Niestety mam płytę DFI i z instrukcji wynika ze nie mam DualBIOSu

a czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie:

Teraz mam pytanko do was czy wezmą mi to na gwarancji??? A jak do nich pójdę to mam powiedzieć po prostu że nie działa czy zagłębić ich w szczegóły?

A punkt 11?

ale jak naciskam włącznik to nic mi sie nie pokazuje

jedyne co się to swieci się kontrolka power i kreca sie wiatraki

Zgadza się. Jeżeli Masz bios AMI, to kombinacja klawiszy Ctrl+Home powinna uruchomić odczyt z dyskietki z nagranym biosem, bios award powinien zacząć kręcić napędem automatycznie. Pytanie, czy jest i zachował się sektor naprawczy w biosie?

niestety nie mam żadnej dyskietki naprawaczej ani żadnego backupa(w ogóle nie mam stacji dyskietek w nowym kompie)

teraz sam moge coś z tym zrobić

mój bios to adward

Można chyba nagrać bios na CD-ka, ale głowy nie dam.

Bez\ stacji dyskietek, to radzę spróbować z serwisem.

a powiedziec im wszystko czy nie???

Ja bym powiedział i tak się zorientują, bo to nie jest tak, że oni na słowo wierzą ze się same popsuło.