Prosiłbym o sprawdzenie mojego loga HijackThis, ponieważ czasami gdy uruchamiam programy, to one się nie włączają, ale znajdują się na liście procesów, bo raczej nie pomaga mi w pracy - muszę resetować komputer, bo nie chce się sam uruchomić ponownie.
Plik -> zapisz jako -> CFScript.txt (najwygodniej będzie, jeśli zapiszesz w takiej lokalizacji, by ikonka CFScript.txt znalazła się obok ikonki ComboFix.exe)
Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe tak jak tu ->
Powinno się rozpocząć usuwanie i powstanie log, daj ten log na forum.
zapisz jako CFScript.txt (zapisz by ikonka CFScript.txt była obok ikonki ComboFix.exe) >> Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe
Program PRT nie wykrył mi na żadnym z 2 pendrive’ów nic do usunięcia
W dniu19.04.2008, o godzinie11:26został dopisany post przez bartoslaff
Czy log jest czysty?
W dniu19.04.2008, o godzinie12:12został dopisany post przez bartoslaff
Sytuacja jest coraz to grosza, ponieważ uruchamiać programy mogę już tylko po uruchomieniu systemu, do ok. 2 minut po włączeniu, a potem już nie można z niczego korzystać, nawet z Mojego Komputera. Bardzo proszę o pomoc, dopiero co robiłem formata, mam na komputerze wiele ważnych i poufnych danych, których nie mogę nagrywać na płytki, a nie mam zamiaru znów reinstalować systemu. Proszę o pomoc
A co mogłoby jeszcze szkodzić? Dysk raczej jeszcze nie nadaje się do defragmentacji, dopiero tydzień temu robiłem formata. Wczoraj wyczyściłem rejestr i wszystkie pliki tymczasowe usunąłem CCleanerem.
Tak zrobiłem - niewiele musiałem wyłączać, jedynie Daemona i program od mojej klawiatury, bo ja z reguły wyłączam zaraz po reinstalce niepotrzebne usługi i programy w services.msc i msconfig.
Zrobię jeszcze defragmentację pliku stronicowania i zobaczę czy pomoże.
W dniu19.04.2008, o godzinie16:15został dopisany post przez bartoslaff
Wyłączyłem to ctfmon.exe, daemon.exe, MMKeybd.exe, a reszta jest mi niestety potrzebna podczas używania systemu.
W dniu19.04.2008, o godzinie20:09został dopisany post przez bartoslaff
No jednak jest już o wiele lepiej.
Dziękuję wszystkim za pomoc
W dniu20.04.2008, o godzinie11:44został dopisany post przez bartoslaff
No nie…
Dziś już działa tak jak kilka dni wcześniej, a nawet gorzej, bo za każdym włączeniem FF mam zresetowane zakładki i ustawienia…
Czy jest jakaś metoda naprawienia tego, oprócz robienia formata lub przejścia na Linuksa?