Nieustanne / niekończące się odinstalowywanie aplikacji Motorola Update Service

Witam,

Zauważyłem na smartfonie Motorola Moto G50 5G taką sytuację jak nieustanne odinstalowywanie aplikacji Motorola Update Service, wygląda to tak jak na screenie poniżej

Przyznam że nie wiem od jakiego czasu trwa odinstalowywanie - odinstalowywanie zauważyłem dzisiaj po godzinie 11 i trwa po chwilę obecną.

Uruchamiałem ponownie już smartfona, nie dało to poprawy.

Szukałem również aplikacji Motorola Update Service nawet w systemowych aplikacjach na liście nie ma jej żeby ją zatrzymać.

W uruchomionych usługach w opcjach programisty także nie ma tej aplikacji.

Jak zatrzymać lub jak zakończyć odinstalowywanie tejże aplikacji?.

To niekoniecznie musi być odinstalowywanie, a jakiś wirus podający się za tą usługę oraz wyłudzajcy dane, Zrób koię zapasową zdjęć i ustawienia fabryczne.

@blumberplumber uu to przyznam że nie brałem tego pod uwagę. Przypadkiem odkryłem że właśnie trwa ciągłe odinstalowywanie i trwa… ale wirusa nie brałem pod uwagę.

Ale zrobiłem tak… odinstalowałem aktualizację Sklepu Play, Sklep Play wrócił do pierwotnej wersji, zainstalowałem ponownie aktualizację Sklepu Play takie jak są obecnie i przyznam że nie ma ciągłego odinstalowywania aplikacji Motorola Update Service. Oby tak zostało.

W sumie ciekawe czy wystarczyło by zatrzymanie Sklepu Play i usuniecie jego całej pamięci.

@krystian3w właśnie nie miałem opcji zatrzymania Sklepu Play, a opcja Wyłącz była nieaktywna. Wpadła mi myśl żeby właśnie odinstalować aktualizację Sklepu Play.