Nieustannie świecąca myszka

Witam!

Odbiornik w myszce bezprzewodowej (Genius Wireless Optical Mouse, zasilana przez USB) świeci podczas jej ruszania (przesuwania i klikania). Problem pojawia się dopiero po wyłączeniu komputera - odbiornik nadal świeci (to świeci, to miga). Jak sobie z tym poradzić? Czy da się jakoś odłączyć zasilanie z USB (coś innego niż odłączenie kabla zasilającego) po wyłączeniu komputera?

Proszę o pomoc

Pozdrawiam!

To nie jest żaden problem. To jest normalne zjawisko…

:?

to w końcu przewodowa czy bezprzewodowa…

w przewodowych myszka świeci dlatego ze mimo wyłączenia komputera caly czas jest napięcie w portach USB na płycie głównej jedyne wyjście to odczepić myszkę albo odciąć komputer od zasilania

zgadzam się z tym ja jak też wyłączę komputer to też się świeci

Źle się wyraziłem, myszka jest bezprzewodowa tylko odbiornik jest podłączony pod USB. Dla mnie to żaden problem tylko rodzice się denerwują, że ciągle świeci i świeci. Odłączanie i podłączanie jest trochę irytujące, dlatego szukam jakiegoś innego rozwiązania.

Wyłączać kompa na listwie zasilającej,może jest zworka na płycie dla trybu standby to przestaw wtedy porty nie będą zasilane - instrukcja do płyty głównej.

Właśnie, na taką odpowiedz liczyłem :wink: . Zaraz poszukam instrukcji i biorę się za czytanie.

Dzięki za pomoc!

Sprawdź czy nie da się w Biosie wyłączyć napięcia na USB.

@JNJN

ale on wyraźnie napisał

więc ma w sobie baterię, więc przestawienie zworki nic nie da

Skoro piszesz w dziale dla problemów, to po co powielasz tę informację ??

To może nie mieć znaczenia,ponieważ nadajnik myszy jest aktywny i może aktywować mysz - może mysz ma wyłącznik zasilania to go użyj i wyłącz mysz.

zasilana z USB a bezprzewodowa??

wciśnij dwa przyciski myszy i przytrzymaj powinno zgasnąć…

Zapamiętam na przyszłość i zaraz to zmienie.

Tak przed chwilą po paru kombinacjach okazało się, że myszka ma malutki wyłącznik… Teraz już nie powinno świecić.

Dzięki za pomoc!