Niewidoczna partycja - zniknęła

Witam !

Mam problem z partycją na której są dane. Zainstalowałem Partition Magic, potem defragmentowałem dysk C i następnie usunąłem Partion Magic, czyli w sadzie nie wykonałem żadnych operacji tym programem. Następnie zauważyłem ze partycja E, gdzie są przechowywane dane jest niewidoczna. Widać ją np z poziomu Zarządzania Dyskami , ale jest ona nieopisana , podany jest jedynie jej rozmiar. W rezultacie nie mam w ogóle dostępu do tej partycji i jest ona niewidoczna. Jak przywrócić widocznośc partycji?

Mam Viste Premium Home.

A możesz przypisać jej literę dysku?

Jak nie i nie widać tam systemu plików, to spróbuj ją odzyskać programem Testdisk

Instrukcja do testdiska po polsku

Instrukcja do Testdisk po angielsku

Zrobiłem tak jak powiedziałeś, użyłem programu Testdisk (Analyse -> Write) po czym uruchomiłem ponownie komputer … i wyskoczył mi komunikat

“BOOTMGR is missing”

Press Ctrl + Shigt + Del to resrat

I co mam teraz z tym zrobić??

Czy zapisałeś zgubioną partycję?

Użyj konsoli naprawczej, czyli uruchom komputer z płyty instalacyjnej systemu.

Wpisz w niej:

bootrec /fixmbr

bootrec /fixboot

bootrec /RebuildBcd

Uruchomiłem komputer z płyty instalacyjnej (Recovery) i uruchomiłem: Odzyskiwanie program narzędziowy, w którym mam do dyspozycji( po wybraniu wersji języka)

Ustawienia i tylko opcje do wyboru, gdzie:

" Wybierz rozmiar w gigabajtach partycji, na której zostaną rozpakowane dane. Zawartosc dysku twardego zostanie w całosci skasowana."

Dalej , gdzie wyskakuje mi ostrzeżenie :

“Zawartość dysku twardego zostanie w całości skasowana . Czy na pewno chcesz kontynuować?”

Nie widzę tutaj nigdzie konsoli naprawczej…

I nie wiem co mam wybrać, skoro to i to kasuje cały dysk twardy.

Wydaje mi się zapisałem zgubioną partycję:)