mam problem tego typu że niemam wgranego windowsa a jak włączam kompa (którego kupiłem używanego na allegro) nic mi się nie pojawia na początku tylko “system is not found” niewiem czy to oznacza że niema biosa czy coś innego?
nie!
oznacza to,że nie masz zainstalowanego systemu
ale zainstalowałem system i wszystko było ok ale jak uruchamiam kompa to musze mieć w cd-romie płyte z windowsem co zrobić?
dlaczego?
Skoro zainstalowałeś to powinno być wszystko dobrze. Przed właczeniem kompa wyjmij wszystkie płyty, dyskietki, pendrivy, a jak nie pomoże to ustaw w biosie dysk twardy jako pierwszy w bootowaniu.
maras6000 używasz płyty od windowsa normalnej, czy modyfikanej, bo w necie są pirackie płyty LiveCD z windowsem. :?
to masz tego windowsa zainstalowanego czy nie? zdecyduj się :lol:
BIOS jest na płycie głównej, według mnie system lub jego brak nic do BIOS’u nie ma
może to jest jakiś boot CD że włącza ci się tylko z płytką … ja tam sie za dobrze nie znam
BIOS jest na bank i sprawny - bo niby jak byś system zainstalował???
Moim zdaniem źle ustawione bootowanie , sprawdź w biosie (przy starcie > Delete) powinno byc na DDR jak jest inaczej to zmień
i 2 opcja to skopany wpis pliku “grub” ale nie wiem czy można to jakoś reanimowac