Niewłaściwa praca GeForce 7600GS


(Jacob00 00) #1

Witam. Mam pewien problem z kartą GeForce 7600GS. Otóż przy uruchamianiu komputera wyświetlają się różowe paski, a gdy już wejdzie do Windowsa zamiast ikon mam białe kwadraciki, to samo jest przy nazwach. Do tego jeszcze ekran mryga co 5-10 sekund. Od razu mówię, że jestem kompletnie zielony w tych sprawach. Proszę o pomoc.


(Tomasz Cyc) #2

to są tak zwane artefakty, możliwe że masz uszkodzoną grafikę lub się grzeje (a do póki jeszcze działa spróbuj pokombinować ze sterownikami), monitor sprawdzałeś? chociaż to w 99% grafika


(grzegorz0plonka) #3

Najbardziej przyczyna to podgrzewał GPU kartej graficzny. Sprawdż na programie Everest_Ultimate temperatury.


(Agatonster) #4

jacob00_00 ,

Poczytaj Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Jacob00 00) #5

Zainstalowałem sterowniki jeszcze raz ale wciąż jest to samo. Z monitorem wszystko OK. Temperature chciałem sprawdzić w Evereście ale nic tam takiego nie ma. Jak to sprawdzić?


(kozunio12) #6

Na dotyk, innego wyjścia nie widzę. Rozkręć obudowę i dotknij radiatora, czy cię nie parzy. Jeżeli jest bardzo gorący, to karta się przegrzewa i czeka cię założenie nowej pasty termoprzewodzącej/radiatora. Ewentualnie spróbuj docisnąć radiator.


(grzegorz0plonka) #7

Spróbuj programie speedfan. http://www.dobreprogramy.pl/SpeedFan,Pr ... 13166.html

zobacz GPU.