Mój problem jest następujacy, kiedyś pobrałem pewien program, który wpakował się razem z prawdopodobnym wirusem. Jego skutki to spadek wydajności, wyłączanie przeglądarki przy wpisywaniu np.: “adwclearner” i otwieranie co jakiś czas przeglądarki z reklamą o tematyce hazardu albo gry albo erotyki. Próbowałem adwcleanera w trybie awaryjnym ale bez skutku, próbowałem skanu avg ale też bez skutku bo programu praktycznie nie wykrywa. Potrzebuję pomocy, pozdrawiam
Na początek odinstaluj dziwne rozszerzenie w Chrome “Iron Man 3 - Full HD - Axlg”
Radziłbym też zostawić tylko jeden adblock, najlepiej odinstalować je i zainstalować ublock origin
W programie ccleaner w zakładce narzędzia -> autostart -> zaplanowane zadania, usuń wszystkie zadania, ponieważ nie ma tam nic ważnego a są wirusy
Potem w ccleaner zrób skan rejestru, robiąc jednocześnie jego kopię zapasową oraz usuń niepotrzebne pliki
Co do programów to radziłbym:
Zamienić uTorrent na otwarty qBittorrent
Zamienić Winrar na darmowy 7-Zip
Windows często zgłasza KMSPico jako potencjalnie niebezpieczny program więc radziłbym zakup systemu albo przejście na dowolnego linuxa(polecam Linux Mint Cinnamon)
Windows często zgłasza KMSPico jako potencjalnie niebezpieczny program więc radziłbym zakup systemu albo przejście na dowolnego linuxa(polecam Linux Mint Cinnamon
Mam wersję studencką, którą muszę zainstalować a której nie mam kiedy