Zauważyłam że grafika na stronach internetowych czy w aplikacjach jest niewyraźna i rozmazana. Często muszę czekać zanim wyświetlane zdjęcia czy filmy uzyskają dobrą jakość i dopiero jak powiększe jakieś zdjęcie czy obraz to jest optymalna,ale nie zawsze. Wyświetlane widea są zapikselowane i ciężko się ogląda. Telefon który posiadam jest zupełnie nowy i niedawno kupiony w sklepie. Proszę o rady. Jakie mogą być przyczyny?
Słaba prędkość internetu?
Na pewno nie bo w poprzednim telefonie tak nie było a prędkość mam dobrą
Pisząc:
Masz na myśli youtube?
Jeśli tak, to pobierz inną przeglądarkę internetową i sprawdź czy to nie wina tej której używasz.
ps.
System operacyjny i oprogramowanie telefonu masz zaktualizowane?
Chodzi ogólnie o wyświetlane widea. Obojętnie czy na FB czy w jakiejś aplikacji. Posiadam Xiaomi Redmi Note 5 i wszystko mam zaktualizowane.
Próbowałaś zrestartować telefon ?
Próbowałam
Pytanie tylko, czy ten niewyraźny obraz jest wszędzie, tj. nawet w interfejsie Androida, czy tylko podczas odtwarzania filmów. Jeśli wszędzie, to padnięta matryca w ekranie, a jeśli tylko podczas odtwarzania filmów, to coś ze softem nie tak. Jaki masz ROM? Global, czy Miui.eu?
MIUI Global 9.6 . Wyświetlane zdjęcia i filmy są niewyraźne tylko na stronach i w aplikacjach
Jaka przeglądarka? - pewnie włączona funkcja do oszczędzania transferu która pobiera obrazy w gorszej jakości.