Nieznaleziony lub uszkodzony plik hal.dll przy instalacji XP

Witam, dziś chciałem zainstalować XP professional przez pendrive na Samsung NC110-HZ4. Po formacie i skopiowaniu plików na dysk, zresetował się, a później, gdy chciałem wybrać opcję" 2nd, GUI, mode setup, continue setup + 1st start of Windows", pojawił się komunikat: “Nie można uruchomić systemu Windows, ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony: \system32\hal.dll. Zainstaluj ponownie kopię tego pliku”. Trzecią opcją jest: “—> DEBUG, in case of HAL.DLL or NTOSKRNL.EXE not found errors <—”.

Co zrobić, aby móc zainstalować system Windows? Proszę o pomoc.

Masz zle zrobionego pendriva.

Gdy zgrywałem win’a na pendrive w oknie programu pokazywał się napis: “error while getting ad”. Czy to ma jakiś związek? Zgrywałem programem WinToFlash.

Xp masz na cd czy na dysku?Ten z którego robiłeś pendriva?

XP mam na płycie. Dodam jeszcze, że na laptopie, na którym robię tego pendriva, jest ten sam windows.

Co to za laptop?

emachines e720. Przy instalacji win’a na tym laptopie nie napotkałem żadnego problemu.

Po prostu zle skopiowalo pliki z plyty cd.Sprobuj zrobic obraz plyty .Pozniej umiesc go w wirtualnym napedzie np:daemon tools i spróbuj zrobić pendriva WinToFlash.

Za chwilę się zabieram za to. A o co chodzi z informacją: “error while getting ad” podczas kopiowania plików z płyty na pen’a? Zignorować to?

Dodane 19.07.2013 (Pt) 2:09

Twój sposób nie udał się, wciąż to samo.

Miałem taki sam komunikat ,zignorowlaem go i pendraiv działa.