Nieznane urządzenia


(Cypriandanel) #1

Z menadżer plików pokazuje dwa "nieznane urządzenia":

Kontroler interfejsu Intel® 82801EB LPC - 24D0

Szczegóły: ACPI\PNPB02F

Kontroler interfejsu Intel® 82801EB LPC - 24D0

Szczegóły: ACPI\PNPB006

Próbowałem zainstalować Unknown Device Identifier 4.0

Wyświetla mi taki komunikat: Cannot create file C:\Windows\system32\msvcp50c.dll

Mam raporcik z eversta ale to chyba nic nie da.

Bardzo proszę o pomoc


(piotrekplay) #2

masz może zintegrowaną kartę graficzną?


(Cypriandanel) #3

Nie mam. Mam tylko karte graficzną AGP dla Visty. Szczegóły karty podane jest na moim poście.


(Pawelbadura) #4
The Intel 815EG chipset contains two components: the Intel 82815EG Graphics and Memory Controller Hub (GMCH) and the 82801BA I/O Controller Hub 2 (ICH2). The GMCH integrates a processor system bus of 66, 100, 133 MHz, and a system bus controller, with integrated 2D/3D graphics accelerator, along with a 100/133 MHz SDRAM controller. The ICH2 integrates an Ultra ATA 66/100 controller, two USB host controllers with an LPC interface controller, FWH interface controller, PCI interface controller, AC'97 digital link, integrated LAN controller, and a hub interface for communication with the GMCH.

moze zainstaluj sterowniki do swojej plyty albo rozpakuj paczke z nimi i podaj viscie sciezke - moze sama znajdzie:

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=775i65PE

fakt faktem ze nie ma visty ale moze rusze te od xp


(piotrekplay) #5

z tego co widać w podpisie masz proca z Intela, a błąd jest związany własnie z nim. Może potrzebne są jakieś sterowniki x64 do proca a vista ich nie ma wbudowanych. Nie wiem jak jest z intelami bo mam AMD'a


(Renek 1962) #6

U mnie na AsRock-u ConRoe 865PE menadżer w "inne urządzenia" pokazuje jedno nieznane. Po usunięciu jego, z powrotem wykrywa. Na XP nic takiego nie ma. Nie przejmuję się tym, bo swego czasu na innym kompie i na Win 95 miałem chyba przez pięć lat podobnie i nikt nie potrafił tego skutecznie wyjaśnić.


(Pawelbadura) #7

jak masz dalej xp to porownaj czego Ci brakuje pod Vista a jest na xp


(Gina Gina) #8

Unknown Device Identifier 5.02 :spoko:

http://www.zhangduo.com/udi.html

http://www.zhangduo.com/UnknownDeviceIdentifier.exe


(Renek 1962) #9

Między XP a Vistą nie mam manka w sprzęcie. Jak wyłącze te nieznane urządzenie ze znakiem zapytania to nie zauważam żadnych negatywnych zmian. Vista Beta 2 x64 też to pokazywała.


(Cypriandanel) #10

(Renek 1962) #11

Ściągnąłem nowy bios do płyty, ale tak na próbę ustawiłem w biosie na domyślne i okazało się, że menadżer pokazuje wszystko jak należy bez żadnych "nieznanych urządzeń". Po przestawieniu biosu na własne ustawienia także pokazuje dobrze. U mnie jest po problemie. Widocznie Vista do instalacji lubi domyślne ustawienia biosu :).