Witam
Mam pewien problem, mianowicie sformatowałem komputer, niestety aktualnie czytany jest tylko jeden dysk. Drugi HDD w teorii jest włączony, w praktyce nie mam do niego dostępu, przy partycjach też pustka.
Zakładam, że problem rozwiąże zainstalowanie sterowników do nieznanego urządzenia PCI, jednak to rodzi kolejny problem - za nic w świecie nie mogę znaleźć tych sterowników. Czy jest ktoś z was w stanie mnie poinstruować jak to naprawić?
To jest jakieś USB C od nVidii, niby wtedy trzeba sprawdzić czy Windows Update wykryje niezbędny sterownik lub zrobić reinstalacje najnowszych stabilnych sterowników.
Sterownik jest potrzebny jakby po kablu USB C udostępniać obraz do monitora. Niby podobnie można zrobić z innymi Kablami USB jak monitor ma port A.
Problem jest taki, że windows update nic nie wykrywa, a ręcznie nvidia nie chcę mi puścić instalacji.
W każdym razie nie jest to związane z dyskiem z tego co rozumiem, jak mogę w takim razie do tego dysku dostęp uzyskać. W teorii „urzązenie działa poprawnie”.
Sprawdź czy Windowsowy menadżer dysków go widzi jako niezainicjowany, potem czy w UEFI/BIOS go widać (ale UEFI czasem nie widzi i pewnie stąd opcja „boot from HDD/SSD” a nie nazwy modeli jakie wykrył), nie zaszkodzi sprawdzić czy dowolny GNU/linux live „USB” go wykryje.
Nieznane urządzenie nVidii można wyłączyć by nie raziło w oczy bez problemu ze stabilnością systemu.
Menedżer dysków w ogóle go nie widzi. Do tego właśnie się zorientowałem, że karta graficzna również nie jest wykryta… Sterowników nie mogę wgrać, bo nie ma do czego ich wgrywać według komputera.