"Nieznany wykonawca" na nagranych płytach Audio CD

Witam

Chciałem sobie nagrać płytkę Audio CD, w sumie często nie korzystam, zazwyczaj MP3, więc nagrywałem taką płytkę chyba pierwszy raz.

Dobrze że zrobiłem to na RW, bo nastąpiły pewne komplikacje :frowning:

Otóż nieważne co bym nie robił, gdy uruchomię taką płytke w WMP lub jakimkolwiek innym odtwarzaczu, nie widać informacji o utworze i wykonawcy. Za każdym razem pisze ‘Nieznany wykonawca’, a jako tytuł widnieje ‘Scieżka 01’, ‘Scieżka 02’ itd. "?

Chciałbym jakoś ‘przemycić’ tagi o wykonawcy, żeby podczas odtwarzania było tak samo jak w plikach MP3 czyli normalnie wykonawca i tytuł, a więc zamiast Nieznany wykonawca , Scieżka 02 było np. Wieśniaki z Gitarami , Ballada o krowie dojnej :wink:

Oczywiście cały czas ma to być zwykłe Audio CD, które odtworzy każde radio z CD, nawet starej generacji, np. sprzęt w samochodzie z '97 roku czy moje radio Sony z '99 stojące w kuchni :slight_smile:

Ma ktoś pomysł jak to zrobić?

Na początek radze przeczytanie regulaminu bo zczego mi wiadomo to druga piosenka na najnowszym albumie O.S.T.R to

Nie nagrywaj rzeczy do których nie masz odpowiednich praw lub licencji

Zauważ że napisałem np. - jeśli nie wiesz, rozszerza się to do ‘na przykład’.

Czyli był to tylko przykład :roll:

Tak BTW, to już zmieniłem jakby komuś coś wadziło

Nawiasem skąd wiesz czy mam czy też nie mam prawa do nagrania choćby i Brother On The Run? :roll:

Nie mogłeś domyślić się że mam kupione oryginalne CD z albumem OSTRego, a jedynie zgrałem go sobie do kompa jako MP3? A może teraz chcę sobie zrobić składankę utworów różnych utworów do samochodu?

Denerwuje mnie takie bawienie się we wróżkę

a czym płyty audio nagrywasz??Jeżeli nero to będziesz miał tagi:)

tylko musisz wybrać opcje ;utwórz audio cd; i będzie wszystko si

Mam dokładnie ten sam problem! Używam nero 8. Po nagraniu płyty AUDIO sciezki wyswietlają sie jedynie jako scieżka 1,2,3…nieznany wykonawca.

Dokladnie opisuję w programie nero wykonawcę i ścieżki - nie jest to żadne piractwo, bo utwory są moje własne. Po wypaleniu płyta wyświetla jedynie "nieznany wykonawca, i kolejno ścieżki…

Czy ktoś może wreszcie powiedzieć o co tu come one? :roll: :?