Takie zachowanie względem @kilijanek powinno być surowo karane. Można się z kogoś pośmiać, nieświadomie obrazić. Wyzywać kogoś od debili kilka razy w jednym poście?
Znowu zacytuje co już kiedyś napisałem i za czym tęsknię:
“O ty kosmos”
Ta…
Kilkakrotne zgłaszania chamstwa powinno z automatu blokować komentowanie bloga. Amen! Dopóki redaktorzy/moderatorzy nie posprzątają, powinni mieć do gadania nic i zero komentowania.
Wtedy fake-kontami można by zablokować każdego. Fajnie jest to zrobione tutaj na forum, z flagowaniem postów.
Tutaj automatycznie ukrywane są posty oflagowane przez użytkowników z jakąś tam rangą, inne flagi lecą tylko jako zgłoszenie do moderacji. Takie coś fajnie byłoby zaimplementować na portalu.
Tak jest. Super, że tym razem ogarniasz
Pamiętasz ile to lat pod antywirusami było komentowanie wyłączone?
Po pierwsze - Nasi nie umieją poradzić sobie z fale kontami?
Po drugie - flagowanie komentarzy na portalu, to byłby przywilej… ale niezalogowani nie obronią się
Zupełnie inni ludzie zajmują się moderowaniem forum, a kto inny portalem.
Posty na forum takie, jak komentarz pokazany na zrzucie przez @kilijanek, nie tylko kwalifikowałyby się do usunięcia, ale użytkownik z miejsca zostałby wyciszony.
Nie mam zielonego pojęcia jak to odbywa się na DP i kto się tym zajmuje. I czy w ogóle ktoś, czy może zgłoszenia lecą tylko do redakcji, może tylko do autora, nie wiem.
Ale coś takiego skutecznie zniechęca ludzi do pisania komentarzy, a może nawet odwiedzania strony. Ja w każdym razie unikam miejsc, gdzie takie rzeczy są tolerowane w stosunku do kogokolwiek.
Jednocześnie promuje swoje "wypociny"innym tego typu delikwentom, sugerując bezkarność.
Proponuję, aby więcej osób miało moderatora na forum czy na portalu.
Po tym jaka w ostatnich czasach stała się społeczność portalu strach dać większe uprawnienia praktycznie komukolwiek. Ciągle jakieś kłótnie, wojny, zaczepki itp. Osoby które będą miały większą władze będą mogły wykorzystać ją w dyskusjach idących nie po ich myśli.
Gdybyśmy chcieli moderować komentarze do sensownego poziomu, szczególnie pod najbardziej aktywnymi tematami to połowa z nich musiałaby zniknąć a firmie jest to nie na rękę.
Przecież były tutaj tematy o wykorzystaniu moderowania w blogach. Były usuwane komentarze krytyczne nie mające charakteru obraźliwego. Uprawnienia były rozdane, tylko chodzi o prywatne korzystanie.
Blog to nie portal, blog jest “prywatną przestrzenią” danego autora i nigdy nie powinien być oceniany przez pryzmat forum/portalu.
Sam już wiele razy zostałem skasowany bo “prawda w oczy kole” ale to wola autora bo ma takie prawa.
Moderatorzy bloga usunęli Tobie jakiś wpis?
Oczywiście
EDIT
Przepraszam, źle. Zostało usunięte opublikowanie. Sam wpis był jako wersja nieopublikowana.
Wyjaśnij proszę, bo nie do końca jest dla mnie jasne o co chodzi
Był sobie wpis, który nie spodobał się moderacji - nie dziwię im się.
Wpis opublikowałem, ale po chwili dostałem informację, że został status zmieniony z “opublikowany” na “wersja robocza”.
Przy okazji znów pojawił się stary błąd !
Czyli nic nie usunęli?
Nie, nie usunęli. Dlatego szybko zedytowałem swoją wypowiedź.
Czyli reasumując mój blog nie jest moim blogiem
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.