Witajcie, chcę kupić sobie nintendo switcha i tyle wiem a teraz poważnie. Nigdy nie miałem żadnej konsoli od nintendo, nawet pegazusa widziałem przelotnie, więc nie wiem nic
Czy są jakieś zestawy z grami - podobnie jak w przypadku PS4 / PS5 / XBOX czy raczej kupuje się samą konsolę i gry oddzielnie - jeśli są zestawy to co jest teraz, czy jest coś na co warto polować?
Raczej skłaniam się ku wersji zwykłej - nie lite, czy jest coś na co powinienem zwrócić uwagę, coś w rodzaju Playstation 3 fat / slim / superslim?
Gry - tak, wiem, temat rzeka, no ale w co tam się gra Jeśli miałbym kupować samą konsolę bez gier, co jest takim must have, preferuję jakieś platformówki / przygodowe.
4.Gry po raz drugi - co i jak to wygląda? W senie kupuje się jakieś płytki / nośniki czy wszystko online?
Posiadam Nintendo w wersji zwykłej jak i lite, więc podzielę się moimi spostrzeżeniami:
tak masz rację jako pierwszą zdecydowanie bierz tą dużą (tyle, że za niedługo ma mieć premierę wersja „pro” (lepszy ekranik) coś koło 1 października, wtedy na bank pojawią się i zestawy z grami. Jeśli ja bym sobie składał taki to: Nintendo Switch v2 + Super Mario Odyssey)
co do aktualnych ofert gier w zestawach to pewnie są, ale czy polecam? Ja wszystkie tytuły kupuję w Nintendo eShop i bardzo sobie chwalę.
a gry do polecenia to:
The Legend of Zelda: Breath of the Wild. (absolutny mus)
Super Mario Odyssey (absolutny mus)
Super Mario 3D World + Bowser’s Fury
Hades.
Crash Bandicoot 4: Najwyższy czas
Mario Kart 8 Deluxe
Ori and the Will of the Wisps.
Animal Crossing: New Horizons.
Luigi’s Mansion 3.
Tetris99
Captain Toad tresure tracker
Donkey Kong Country
Bayonetta 2
…tak. Pierwszym co powinieneś dokupić to karta pamięci i szkło ochronne na ekran, potem pro controller. No i szczególną uwagę zwróć by kupić wersję konsoli: Nintendo Switch V2 (poprawiona)
I tak już kończąc czy żałuję wydania niedużej górki pieniędzy na dwie konsole, gry i akcesoria? NIE!
Dzięki za odpowiedzi - noo to jak już jest tetris to biorę w ciemno Z tego co widzę to karty są standardowe? W sensie microSD? Co do kontrolera - nie da się użyć tego od PS4 i innych? No i ostatnie pytanie - co to są te joycony? Jakiś rodzaj pada?
sorry może to tak zabrzmiało, ja nie śmieję się z tetrisa - napisałem serio, że jak jest tetris biorę w ciemno bo jestem fanem tej gry mam ją wszędzie od PC, wszelkich konsolach i smartfonie
Wersja darmowa oferuje jedynie multi. Ja dokupiłem za kilkanaście złotych dodatkowe lokalne tryby i mogę grać także w klasycznego Tetrisa, pojedynkować się na kanapie itd.
Jeżeli kupujesz konsolę niekoniecznie ze względu na przenośność, a dla gier ekskluzywnych, to zdecydowanie inwestuj w Pro Controller.
Z gier oprócz Zeldy i Mariusza polecam serię No More Heroes. W piątek wyszła najnowsza i ostatnia część, całość jest na Switchu.