W gdy w gram w jakąś gre Norton Internet Security wciąż mi przeszkadza, muli mi sie komp. Dlatego chcę go wyłączyć z tła. Przez ctrl alt i delate nie chce sie wyłaczyć. Gdy prawym kliknie w taryu na ikone NIS2005 i wyłacze ochrone antywirusową oraz “cały” NIS2005 to ciągle pokazuje mi sie komputer jest nie chroniony przed zagrażającymi wirusami czy cos w tym stylu. Jak wyłaczyc ten program, by nie działał w tle?
Nie jest to dobry pomysł, bo wtedy włąsnie wjedzie ci do kompa najwięcej syfu.
Wyłacz poprostu go PPM, pokaze sie dymek zamknij i graj
Jak może mi wejśc na kompa syf gdy nie siedze w necie? - nie sądze. Pozatym gdy wyłącze funkce NIS to będzie pojawiał sie dymek, gdy go zakmne to pojawia się drugi itd.
Ale masz włączony internet i jestęs narazony na ataki na komputer bo firewall tez wyłączasz.
Jak chesz to wyłącz usługe Centrum Zabezpieceń 8)
A jak autor posta ma np. Neostradę? ;] Ja też wyłączam NIS2005 gdy gram, ale nie wyłączam go wtedy, gdy mam włączoną neo.
Więc czemu nie zrobisz tak:
pojawia się dymek - klikasz 2 razy na ikonke obok zegara (lub panel sterowania --> centrum zabezpieczeń),
wchodzi Ci takie oto okienko:
http://images3.fotosik.pl/12/xpgqdlv5seuxbgoi.jpg
Klikasz tam gdzie jest to czerwone - odznaczasz o czym nie chcesz być powiadamiany (ja odznaczyłem wszystko :P)
eee… co ??
przecież Cycus wyraźnie napisał:
Norton Internet Security 2005 firmy Symantec zapewnia niezbędną ochronę przed wirusami, hakerami i naruszeniami prywatności. Norton AntiVirus to najbardziej wiarygodne rozwiązanie antywirusowe na świecie.* Norton Personal Firewall zabezpiecza dane osobowe i powstrzymuje hakerów. Natomiast Norton Privacy Control, Norton AntiSpam, i Norton Parental Control chronią użytkownika i jego rodzinę przed innymi zagrożeniami często występującymi online.
Więc po co miałby zmieniać także firewall’a ??
Jeśli ma wersję testową to może, ale i tak są kłopoty z całkowitym usunięciem tego pakietu.
A jeśli ma zakupioną wersję ??
Pomyśl zapłacisz za coś troszkę kasy, a ktoś ci wyjedzie z takim textem:
“zmień antywira”
Daruj sobie takie porady z gatunku mądrych inaczej :!: :!: :!:
Czy jak ktoś napisze że ma problemy z win 2k to każesz mu zainstalować win 2k3 ??
I pewnie jeszcze za niego zapłacisz :roll: :roll: :roll:
Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to lepiej wcale nic nie pisz :!: :!: