NIS 2011 vs Norton 360

Witam. Bardzo proszę o rzetelną radę który Norton jest lepszy, jak w tytule. Patrząc na ceny lepszy winien być NIS2011, z opisu na pudełkach wynika iż lepszy (więcej funkcji) ma 360 ? Jeżeli oba są równe czy można poprosić o krótką charakterystykę.

Laptop10,1 cali, 1,6 procek, 1G pamięć, XP SP3.

Pozdrawiam serdecznie #-o

To jest tak, że NIS posiada antywirus, firewall i jeszcze inne rzeczy potrzebne do ochrony a wersja 360 jest wzbogacona o takie funkcje jak np. kopia systemu, narzędzia przyspieszające działanie systemu. Krótko mówiąc 360 ma kilka dodatków, ale do ochrony w 100 % wystarczy NIS. To z tą kopią i narzędziami to podałem dla przykładu oczywiście. Z resztą zajrzyj na stronę nortona i zobacz czym się różnią. :slight_smile:

na 100% wiem ze Norton 360 posiada SystemWorksa ktorego Internet Security nie posiada.

Dzięki, ale czy jest coś w NIS2011 czego brak w 360. Czy dobrze rozumię iż 360 to jest NIS2011 i jeszcze coś extra.

Cena nie gra większej roli, chcę tylko lepszy program . Pozdro…

Dobrze rozumiesz.

Do domu byl bral Nortona Internet Security 2011, Norton 360 zainstalowalbym dzieciakowi na kompie

Wazna cecha to też liczba licencji, tzn NIS ma 1 PC, N360 = 3 licencje… Dla mnie choc N360 ma wiecej funkcji to jednak z przyzwyczajenia NIS

No i właśnie czegoś tu nie rozumiem. Zależy mi na dużej liczbie licencji na stronie Symantec Norton 360 na 5 komputerów kosztuje 315 zł a pakiet Norton Internet Security 2011 - 449,99 zł. Dlaczego 360 jest tańszy skoro ma więcej opcji? Czy jest tu jakiś haczyk?