Nividia GeForce 315M nie może zoptymalizować gier na moim komputerze

Witam, ostatnio kupiłem laptopa Samsung RC710 od mojego znajomego, niestety mam pewien problem, sterowniki karty graficznej powinny się zgadzać ponieważ niedawno je aktualizowałem, gdy otwieram program GeForce Experience ukazuje mi się taki komunikat : Przepraszamy, program GeForce Experience nie może zoptymalizować gier na tym komputerze PC, co skutkuje tym że gry się przycinają, m.in gdy włączam minecraft w menu mi strasznie laguje tak samo gdy gram w simsy 3 co chwilę są zwiechy i głośniki w laptopie charczą, 

Mój sprzęt:

Windows 7 64-bitowy

4gb ram

intel core i5 M480 2.67GHz

karta graficzna GeForce 315M

Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym dolnym rogu Swojego posta-> następnie skorzystaj z opcji Użyj pełnego edytora. Dziękuję za uwagę.

Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.

Karta ma już swoje lata i zwyczajnie nie jest uwzględniona w programie: http://www.nvidia.pl/object/geforce-experience-system-requirements-pl.html

Wydajnością również nie grzeszy, a co za tym idzie gry działają na niej kiepsko http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-315M.45963.0.html

Przycinanie może być powodowane innymi czynnikami, a aktualizacja sterowników do takiego układu nie ma sensu.

No ale wcześniej nie było tego typu problemów, tylko teraz po przywróceniu systemu w samsung recorvery solution…

A dlaczego przywracałeś system? co się działo?

Tak profilaktycznie, bo jak mój komp wolniej chodził to po przywróceniu zawsze była rewelka a tu kicha ;/

To zainstaluj starszą wersję sterowników/oprogramowania. Podobno wczesna beta GeForce Experience obsługuje Twoją kartę.

A jak temperatury - wrzuć screen z HWMonitor (pod obciążeniem)

Wrzuć screen z smart dysku z HD Tune,opcja health.

Może już coś pada?