No signal input...monitor sie uszkodzil czy karta?


(sebkor96) #1

Witam!

Mam powazny problem.Wczoraj normalnie gralem na komputerze i postanowilem go na chwile wylaczyc.Po wlaczeniu na monitorze pojawil sie napis NO SIGNAL INPUT.Myslalem ze to karta graficzna wiec poprosilem tate zeby mi zmienil tryb grafiki na wyswietlanie z karty zintegrowanej.Dzialalo!Problem powrocil gdy wylaczylem komputer i znowu go wlaczylem.To samo: NO SIGNAL INPUT.Co mam robic panowie.Prosze o wyrozumialosc bo pisze z komputera bez polskich znakow.Tak samo prosze o wytlumaczenie dokladnie wszystkich wskazowek jakie podacie bo na komputerach od wewnatrz niezbyt sie znam. :o


(Kapustka) #2

Skoro problem występuje przy obu kartach i ich wyjściach, to może po prostu poluzowała się wtyczka przy monitorze? Upewnij się, że i tam kabelek jest dobrze włożony.


(sebkor96) #3

Sprawdzone.Wtyczka jest sztywno umieszczona i powinna dzialac ale nie dziala.Po sprawdzeniu wtyczek i kabli nadal ten sam problem.Moze to ulatwi wam udzielenie mi pomocy jak powiem ze plyta jest nieuszkodzona bo moj tata skladal komputer i zawsze wszystkie dzialaly po zlozeniu a to stalo sie samoczynnie.Tak jak mowilem poprostu wlaczylem,wylaczylem,znowu wlaczylem i byl ten komunikat na monitorze. :x


(neo10) #4

Myslalem ze to karta graficzna wiec poprosilem tate zeby mi zmienil tryb grafiki na wyswietlanie z karty zintegrowanej.Dzialalo!Problem powrocil gdy wylaczylem komputer i znowu go wlaczylem.To samo: NO SIGNAL INPUT.

Czyli komputer przestał działać i przełączyliście się na grafikę zintegrowaną i działała ale wyłączyłeś komputer i włączyłeś na tej zintegrowanej i też przestało działać? Jak tak to to raczej zasilacz napisz jaki macie tzn marka model moc


(sebkor96) #5

Tak.Problem zblize jeszcze raz.Wlaczylem komputer tak jak zawsze i pojawil sie powyzej wymieniony komunikat.Moj tata wpadl na pomysl ze to karta nawalila no i przelaczyl na grafike zintegrowana.Po tym restart i jest obraz logowania.No i ucieszony ze to tylko karta graficzna siadla wylaczylem komputer i wlaczylem go na wieczor i znowu ten sam komunikat.Czy mozliwe zeby grafika zintegrowana tez od razu siadla?Zasilacz:

MODECOM 500W

Dodane 11.10.2012 (Cz) 14:30

Panowie mam dla Was kolejną przydatną informację.Piszę już z tego komputera o którym mowa w temacie.Otóż komputer w ogóle nie przyjmuje sygnału wejściowego póki nie wyjmie się z kabla łączącego monitor z jednostką centralną i jeszcze raz się go włoży.Sytuacja wygląda tak:

Włączam komputer i na monitorze widnieje napis NO SIGNAL INPUT a jak wyjmę kabel łączący monitor z jednostką centralną,chwilę potrzymam i znów włożę pojawia się ekran logowania systemu.Czego to może być wina?Akceleracja sprzętowa i rendering działa więc karta na szczęście działa.Jak rozumuję to tak jak by coś przewód może nie łączył czy coś lub monitor uszkodzony.Co o tym myślicie? :shock:

Dodane 12.10.2012 (Pt) 20:36

Odświeżam.