Nokia 301-brak sterownika

Dzień dobry,

od niedawna mam nokię 301 i jestem z niej zadowolony, ale jest problem, na ten telefon nie działa oprogramowanie Nokia Suite tylko jako pamięć masowa i wszystko byłoby super gdyby nie to że od wczoraj komputer nie widzi urządzenia bo brak sterownika, gdy próbuję dodać urządzenie wyskakuje komunikat że nie znaleziono urządzenia.

Czy mogę prosić o pomoc?

Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym górnym rogu Swojego posta. Dobrze zatytułowany temat daje szansę na szybszą pomoc. Dziękuję za uwagę.

Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.

Spróbuj na innym gniezdzie zainstalować telefon.

Niestety nie pomaga, na telefonie wyskakuje komunikat że: “Host nie odpowiada”

Hej,

A próbowałeś połączyć się przy pomocy innego kabelka? Może ten, którego używasz jest uszkodzony?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Kabelek jest dobry bo już na tym telefonie działał i sprawdzałem na innym telefonie też działa.

Hej,

:arrow: Próbowałeś połączenia poprzez BlueTooth?

:arrow: Masz możliwość podpięcia telefonu do innego komputera?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Niestety nie mam takiej możliwości ani w pierwszym ani w drugim przypadku, gdy wejdę w: Panel sterowania=>Sprzęt i Dźwięk=>Urzdzenia i drukarki=>urzadzenia multi medialne jest ikona mojego telefonu ale jest taki komunikat:

System Windows nie może uruchomić tego urządzenia sprzętowego, ponieważ jego informacje o konfiguracji (w rejestrze) są niekompletne lub uszkodzone. (Kod 19)

Hej,

Spróbuj poprzez menadżer urządzeń odinstalować telefon. Następnie przeczyść dysk i rejestr przy pomocy na przykład CCleaner’a. Po restarcie systemu po raz kolejny zainstaluj sterowniki.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Przykro mi ale niestety nie pomogło chyba że wywalę wszystko co wyszukiwanie pokaże co ma w nazwie nokia.

Pozdrawiam

Ryczka

Hej,

Pytanie tylko skąd chcesz to wywalić: z menadżera urządzeń czy z rejestru?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Odinstaluj telefon.Odinstaluj Nokia Suite.Wyczyść rejestry(jak wyżej napisane) usuń wszystko z nazwą nokia i wtedy spróbuj.

Hurrra,

wreszcie z bólami ale pomogło.

Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc, cierpliwość i czas.

Dzięki

ryczka