Nokia 3720 lub 7230

Witam. Mam upatrzone te dwa telefony t.j. nokia 3720 i nokia 7230.Tylko potrzebuję rady który jest z nich lepszy.Mam do wydania 500 złoty.A one właśnie się mieszczą w tej cenie. Interesują mnie tylko te dwa telefony.Za sugestie i odpowiedź bardzo DZIĘKUJĘ.

http://tech.wp.pl/telefony_porownanie.h … pid2=14203

Witam ponownie. Widzę, że znów problem z wyborem. Myślałem, że Cię przekonałem do 3720c.

Z parametrów wynika, że jedyne różnice to rozdzielczość aparatu i ilość kolorów wyświetlacza. Pozostałe różnice są dla zwykłego użytkownika niezauważalne.

Pierwszy parametr przemawia za 7230, drugi dla mnie istotniejszy za 3720.

260 tyś. kolorów w dzisiejszych czasach to jednak troszkę za mało. Lepsza rozdzielczość aparatu nie jest dla mnie argumentem, gdyż do robienia dobrych zdjęć jest aparat foto, a ten w telefonie jest tylko “do zabawy”

Wyświetlacz w 3720 jest naprawdę znakomity.

No i wreszcie argument nie do odrzucenia na korzyść 3720 to fakt podwyższonej wytrzymałości obudowy. Może nie jest ona pancerna, ale na pewno nie jest delikatna tak jak w 7230.

Sądzę, że i tak dokonasz wyboru wedle swojego gustu. Ale mam nadzieję, że ponownie mogłem choć trochę pomóc.

Pozdrawiam.

Dziękuję za sugestie i podpowiedzi. TEMAT ZAMKNIĘTY. Dzisiaj kupiłem telefon Nokia 3720 Classic.

wszystko zależy od tego czego się oczekuje od telefonu. parametry 7230 o wiele lepsze chociaż zarówno w jednym jak i drugim przypadku rewelacji nie ma. Lepiej by było np. kupić toshibe g900 na allegro często z gwarancją. O wiele lepszy sprzęt i większe możliwości