Który z nich wybrać?? Komórkę potrzebuje do:
-podstawowych funkcji
-troche do rozrywki(fajne aplikacje, bajery, dodatki itp.)
-do zdjęć (na jakieś wycieczce, by pstryknąć z 50 fotek)
-troche do muzyki(bym czasami nie musiał brać mp4)
Który z nich wybrać?? Komórkę potrzebuje do:
-podstawowych funkcji
-troche do rozrywki(fajne aplikacje, bajery, dodatki itp.)
-do zdjęć (na jakieś wycieczce, by pstryknąć z 50 fotek)
-troche do muzyki(bym czasami nie musiał brać mp4)
Bardziej polecam NOKIE 5530. Dlaczego?
…czyli na systemie operacyjnym, dzięki czemu będziesz mógł doinstalowywać masę programów. Oprócz standardowej JAVY, również aplikacje dedykowane pod ten OS.
Tu się zgodzę, że SE C902 wypada lepiej ze swoim 5Mpix, ale… Na litość - chcesz sobie robić ładne zdjęcia? Kup sobie najtańszą cyfrówkę
Ponadto rozdzielczosc tutaj nie ma znaczenia - jakość wcale nie jest lepsza, jest tylko fizycznie wieksze zdjecie. A i tak NOKIA + Carl Zeiss Optics daje sobie lepiej radę niż SE + Cybershot
NOKIA obsługuje format MicroSD, który jest przy okazji najpopularniejszym formatem kart pamięci. SE działa na opracowanym przez SONY formacie MEMORY STICK itp. Kartę z NOKII włożysz do Samsunga, Nokii, LG, Motoroli i innego rodzaju sprzętu
No i MicroSD jest o niebo tańsza…
Porównywalnie - jak juz wyżej pisałem MicroSD są tańsze
Nie pamietam jak jest w C902 ale wiem ze w 5530 możesz podpiąc zwykłe słuchawki i to bez zadnych przejsciowek. Wiec nawet proste głosniki komputerowe tez podepniesz 
Zeby nie było tak rózowo.
Symbian z racji tego ze jest systemem to tez dluzej sie uruchamia niz C902. ponadto jak KAZDY system operacyjny w momencie obciazenia zaczyna po prostu przycinac. Zdazaja sie błedy w oprogramowaniu, no i sieła rzeczy MOZE sie zawieszac. Ale tak ma chyba kazdy telefon 
Pytania?
C902 to jeden z najbardziej nieudanych SE. jeżeli koniecznie coś chcesz fajnego z SE bez systemu to C905
phx84lbn jakbyś mógł mi jeszcze bardziej szczegółowo opisać szybkośc działania, bo aktualnie posiadam nokie e65 także z Symbianem i ta komórka to kompletna porażka. Bateria trzyma jakieś 1,5 dnia… no dobra 2 dni. Jak komórka ma zły dzień(, a ma go co jakieś 2dni) to menu włącza sie w 30 sekund!, nie mówiąc już o szybkości innych funkcji. Nokia 5530 jest szybsza i dłużej trzyma :?:
Moja Nokia 5530 średnio użytkowana trzyma 2-4 dni. Jeśli chodzi o szybkość działania to jak dla mnie: błyskawica.
Jeśli masz zamiar wybierać spośród tych dwóch telefonów to bierz Nokie 5530. 
A zdjęcia dość przyzwoite?? Dlatego mysle oo tym se c902 bo ma dobry aparat, a tak to razej jestem za nokią 5530, tylko nie moge sie zdecydować , bo gdybym używałam noki 5530 do muzyki to moja mp4 przeszłaby do historii, czego bym raczej nie chciał. Haz3L czy ty słuchasz na tej komie muzyki?? Jeśli tak to ile trzyma jakbyś codziennie słuchał pół godziny muzy??
Słucham na niej muzyki z oryginalnych słuchawek, jakość: miodzio.
Gdzieś tak 2h dziennie słucham i trzyma te 3-4 dni… 
Bo ta komórka mi bardzo odpowiada tylko żal mi rzucić mp4, którą mam dopiero rok. Wiec jestem w kropce. A jak wychodzą zdjęcia??
Naturalne oświetlenie na dworze i zdjęcia są jak żyleta, pochmurno i jest trochę gorzej, ale nadal jest dość dobrze, w nocy to nawet nie próbuj robić zdjęć bo raczej będzie sam szum, no może i coś tam wyjdzie… Jak chcesz głównie cykać fotki to lepiej kup jakiś kompakt czy lustrzankę… 
Ja chcę tylko okazjonalnie robić zdjecia na wycieczkach szkolnych
Czyli używasz owej komórki jako mp3 ??
PS. Nawet jeśli kupię tą komórkę to czasem z mojego mp4 będę korzystał, lecz jadąc do szkoły telekomunikacją miejską lepiej mieć jeden sprzęt do dzwonienia i do muzyki, bo tak łatwiej można być narażonym na kradzież. Też tak uważasz??
Zamiast używać osobno komórki i mp4 lepiej kupić dobry telefon muzyczny…
Jeszcze apropo słuchania muzyki, wg. producenta możesz słuchać muzyki 27h bez ładowania co się zgadza, ale chodzi tu oczywiście o to, że po naładowaniu możesz nieprzerwanie słuchać tyle godzin, ale nie uwzględnia to innych funkcji. ;>
Bierz tą Nokię, a ten odtwarzacz zawsze można sprzedać. 
Hej,
Mam pytanie do użytkowników 5530 oraz 5630 - posiadam model 5630. Czy przy włączonym bluetooth oraz jednoczesnym korzystaniu z WIFI telefon nie restartuje sie po upływie 5-15 minut?
Jeżeli to mozliwe prosiłbym o taki test. W moim modelu to niekwestionowana czynność powodująca reset telefonu.
Pozdr.
Camusv