Nokia 6080 wibruje ale bardzo słabo, tak że nie czuję wibracji (bzyczy cicho i nie wiem czy to można w ogóle nazwać wibracjami bo nic nie drży przy wibracji, a tylko coś słychać) kiedy mam ją w kieszeni. Styki przeczyściłem (między silniczkiem a płytką telefonu). Co można jeszcze zrobić? Proszę o radę i pomoc. Wibrację miałem wyłączone przez 2 lata i teraz kiedy chcę z nich korzystać nie chcą działać poprawnie. Tel. nie upadł ani nie został uszkodzony mechanicznie. Tel. jest cały czas trzymany w skarpetce.
Problemem może być brak lub też za mały odważnik na końcu silniczka wibracyjnego.
Koszt nowego silniczka to ok.5 zł . Można się zastanowić nad dopasowaniem z innego modelu telefonu gdzie ta końcówka silniczka jest troszkę większa " ona powoduje wibrację.
Odważnik chyba jest ok, bo przecież 2 lata temu wszystko działało (można go eksperymentalnie czymś dociążyć?). Gdzie można kupić taki silniczek? Szukałem na allegro ale lipa. Pamiętam, że zaraz po oczyszczeniu styków zabrzęczał 2 razy poprawnie a potem ściszył się i jest tak już ciągle.