Siemka, posiadam nokie 6100, i kupiłem niedawno starter z orange, i wsadziłem i odpaliłem tel. i mi wyskoczyła informacja że na telefon nałożono ograniczenia. I muszę wpisać kod… Moim zdaniem jest to simlock. Jak wiecie jak ściągnąć to piszcie.
Wystarczy iść do pierwszego lepszego komisu i zdjąć simloka , alba pobawić się kalkulatorem do zdejmowania simloka
gdyby to był simlock to raczej nie miałbyś możliwości wpisania kodu (tzn. kod do usunięcia simlocka wpisuje się w inny sposób telefon sie o niego nie pyta) to raczej jest kod zabezpieczający, który działa własnie w momencie włożenia innej karty sim, standardowy w nokiach to 12345, ale jak masz ustawiony inny to może być problem go odczytać (w komisie usuną), kiedyś Logo Manager potrafił odczytać kod zabezpieczający z nokii ale jak jest teraz to nie wiem…
Akurat w nokiach (starsze modele) gdy była włożona karta inna niż simlock na to pozwalał wyskakiwała wiadomość o nałożeniu ograniczeń na telefon i prośba o wpisanie kodu (http://www.unlock.nokiafree.org/). Zajmuje to 3minuty
według mnie marne szanse (jeśli to simlock) zebyś sciągnął go takim kalkulatorem z DCT4 - mi w żadnym się nie udało, ale jesli to simlock to możesz popatrzeć na allegro x-sim - to akurat działa nawet wielu nowych modelach
Jeśli szukasz kod odblokowujący, dostać od Unlock-free.com. Tutaj znalazłem odblokowywania rozwiązanie w bezpłatne. przy pomocy tego możesz odblokować telefonu komórkowego łatwo.
A możesz pokazać co to za okienko ci się pojawia ?