Nokia 6680-Problem z sms

Witam,

Mam taki problem.

Gdy piszę sms’a to po kilku znakach wyskakuje mi że już piszę drugą wiadomość sms.(jest tak 160(1) a po kilku znakach60(1) lub 42(2) czy jeszcze inaczej.To tylko przykłady podaję).Skoro powinno mi jeszcze zostać ze 150 znaków z pierwszej wiadomości.

Jezeli napiszę smsa składającego sie z ok.100 znaków i podzielonego przez tel na 3 sms’y to gdy go wyśle to wyskakuje komunikat że wiadomość jest za długa.I wyśle trzy.

Osoba która powinna otrzymać te niby trzy wiadomości, otrzymuje jędną a ja płace za trzy sms.Skoro powinienem płacić za jednego bo ma tylko ze 100 znaków.

Dzieje się to wtedy gdy mam włączony słownik, a gdy słownik wyłączę wszystko jest normalnie.Gdy nacisnę ten klawisz po prawej stronie z ołówkiem narysowanym i wybiorę język tekstów to mam do wyboru polski, niemiecki, i angielski. Jeżeli wybiorę inny niż polski to tak się nie dzieje.Wszystko jest o.k.Ale w tamtych przecież nie będę pisał.

Proszę o pomoc.

To jest normalne we wszystkich nowszych Symbianowcach i nie tylko.

Zmień język pisania na angielski i wyłącz T9.

PS: Polskie znaki takie jak ą, ę, ć zajmują 61 znaków każda!

Syszałem że można wgrać aplikację NaSMS.Skąd ją wziąć i jak to zrobić.

wyłanczając polskie znaki ą ę ó itp. zaoszczędzisz na znakach w smsie nowy sms>>więcej>>znaki narodowe>>wyłącz (w k700i)

ja rowniez mam problem z smsami w nokii 6680. jakkolwiek lamersko to nie zabrzmi, po prostu nie moge wyslac smsa…:wink:

dostalam uzywany telefon, z wegierskim simlokiem, w koncu udalo mi sie go sciagnac i niestety, pisze smsa, wysylam, telefon go sobie magluje, magluje, probuje kilka razy wyslac, po czym pisze sobie wielce beztrosko, ze operacja nie powiodla sie, wcale nie przejmujac sie tym, ze mi sie to nie podoba wcale a wcale…:wink:

blagam, pomozcie! :smiley:

Ebris masz wpisany numer centrum sms w telefonie?