Nokia 8800 czy SE K750i

Witam.

Do wyboru mam dwa telefony: Nokia 8800 i SE K750i ( żaden inny ).

Zastanawiam się który wybrać. Nie bawię się telefonem więc nie zależy mi na jego funkcjach dlatego zasięgam opinii innych. Który wg. was jest lepszy jakościowo?

Gdybym brał pod uwagę bajery to raczej wybrałbym SE ze względu na to że funkcjonalnie nokia wymięka.

Nie potrzebujesz bajerów to bierz Nokię. Jakościowo jest lepsza, trwalsza, bezproblemowa. SE swoje nieco słabsze wykonanie nadrabia bajerami.

Według mnie powinieneś wybrać K750i

mówisz że chcesz mieć wytrzymałą komórkę więc informuję cię że komórki nie służą do rzucania tylko wykonywania rozmów pisania smsów itp itd

Tak jak zaznaczyłeś K750i bije na łeb na szyje funkcjonalnością więc nie wiem nad czym się zastanawiasz.

ja mam k750i od Roku i jestem Max zadowolony. Prawie co drugą noc spada mi z wyrka na kafelkową posadzkę i żyje działa.

Yy wy wiecie co mówicie? wybieracie miedzy niebem z ziemią bez niczego 8800! !!

Jak na abonament to weż 8800, sprzedaj i kup k750i. Jeszcze ci zostanie ze 600zł

Nokia 8800

Zdecydowanie 8800, ze względu na jej cene. Napewno jakbyś chciał sprzedać to dostaniesz dobrą cene i kupisz sobie dwie k750,a lepiej już k550 które są w podobnej cenie.

Tylko NOKIA 8800. NOKIA w każdym wypadku bije SE.

SE-więcej bajerów w mniejszej cenie, ale po pół roku tel. do wymiany. NOKIA - tyle samo bajerów co w SE tylko drożej, tel. dożywotnio działa bez problemów.(czasem są jakieś komplikacje, ale to rzadkość)

Ło matko co za wybór. Ta Nokia to przede wszystkim prestiż i oryginalność, mało osób ją posiada. Wystarczy spojrzeć też na cenę.

Więc pytanie, czy chcesz szpanować wyglądem, czy funkcjami?

jak już chodzi o szpan to raczej nie podejdę do kogoś i nie powiem: “zobacz jaki mam super 2Mpx aparat”

Nokia oryginalna jest na pewno bo nie widziałem jej jeszcze nigdy u nikogo a SE to sami wiecie.

Jeżeli ktoś jeszcze ma jakieś zdanie to proszę o dalsze odpowiedzi bo lada dzień muszę być gotów podjąć tą niezwykle trudną decyzję ;]

ale nie raz się zdaży, że ci spadnie, i się rozsypie. Poza tym ten joy uuu.

8800 bije ceną, i sprzedając może sobie kupić 3 k750i

to masz duże szczęście, mój brat miał ten telefon około 2 tygodni i joy odpadł, później mój kolega też miał, spadł mu i serwis, tak więc nie polecam.

Tylko i wyłącznie bierz Nokia 8800. Nie da się ukrytć że Nokia jest wytrzymalsza, trwalsza, estetyczniejsza i bardziej komfrotowa. Nie ma zbytecznych bajerów.

Zgodnie z radami większości z was stałem się posiadaczem nokii 8800.

Ma znacznie gorszy aparat, brak slotu na kartę oraz bateria działa krótko ale wystarczy na nią spojrzeć i jej design rekompensuje wszystkie minusy.

Mimo, że ciężka jest bardzo wygodna a dzięki jej wadze czuć jej obecność w kieszeni. Wyświetlacz ma mniejszą rozdzielczość niż ten w SE ale jest bardzo dobrej jakości i wszystko ładnie widać. Dla posiadacza mptrójki/ipoda niecałe 50MB wbudowanej pamięci zdecydowanie wystarczy na dzwonki, aplikacje i grafiki. Telefon robi wrażenie na innych, nie to co posiadany przez co drugą osobę SE.

Pozdrawiam i dzięki za wypowiedzi.