Nokia C5 i odzysk hasła bez resertu i stawiania systemu od nowa

#Nokia #C5 #Hasło

Witam!
Jak w temacie… Mam dostęp do klasycznej Nokii C5. Używam jej do gierek Java od czasu do czasu. Jednak zauważyłem, że jest nałożone hasło blokady, którego nie znam… Dostałem ją z kilkoma fajnymi grami, więc wolałbym jej nie resetować / stawiać systemu od nowa, bo wszystko chodzi.

Próbowałem kombinoewać z programem Nenesiss (NSS), czy jakoś… Włączam tel. podłączam do komputera w trybie „PC Suite”, wykrywa - super. Klikam na ikonkę kłódki. Nie ma zakładki „Security” (obok tych certyfikatów itfd. :frowning: No szkoda… Może ja coś źle robię? Podam zrzuty ekranu i plik *.PM w archiwum ZIP, bo kombinowałem z odczytem Permament Memory i sekcji 308 oraz rekordu 5. Nie ma go. :open_mouth:

Zrobię restart do Win11 i dam SS oraz plik *.PM.

Próbowałeś użyć tego silnego hasła?

12345

Tak, 00000 też.

Plik *.PM:

352421057945737.zip (10,6 KB)

Zapis heksadecymalny. Po otwarciu w Notatniku noiby sekcja [308] i rekord 5. Brak rekordu 5.

Napisałbym też na Elektrodzie, tylko, że tam z 5x więcej działów jest, niż na DP i nie wiem, który wybrać. Może jakaś grupa na FB?

Może ktoś pomoże, bo ja nic z tego nie rozumiem.

No spoko. To też dlatego chciałem również na Elektrodzie dać, bo tam mamy więcej takich grzebaków. Tylko który dział wybrać. O smartfonach jest, ale o klasykach - nie. Poza tym, może grupka na FB jest jakaś Nokiowa…

Nie napiszę n Elektroda.pl, bo tm trzeba mieć punkty… :open_mouth: