Nokia E66 vs Nokia 5230 vs Nokia C3-00 - Co wybrać?

Witam.

Mam możliwość otrzymania jednego z trzech wyżej wymienionych telefonów. Poczytałem testy tychże telefonów, komentarze, ale jak zawsze - ile ludzi tyle opinii.

Prosiłbym was forumowiczów o pomoc w wyborze jednego z nich.

Zależy mi przede wszystkim by telefon mógł robić dobrej jakości zdjęcia, system działał bez “zamuleń” i “przycięć”. Na pewno będę chciał też pograć gry i posłuchać muzyki.

Prosiłbym o małe uzasadnienie dlaczego tak a nie inaczej.

Dzięki wielkie za pomoc! :slight_smile:

Mam E66.

Muzyka- sprawdza się dobrze, choć dołączone słuchawki dla melomanów się nie nadają

System- bardzo dobry, szybki, spełnia me oczekiwania

Aparat- tu już jest gorzej, wyraźne szumy na zdjęciach, ale do cykania na szybko fotek z zeszytu się nada :smiley:

Ja na samym początku odrzuciłbym C3 ze względu na brak systemu. Następnym telefonem do odstrzału byłby 5230 ze względu na brak WIFI. Pozostaje więc E66. Posiada zdecydowanie najlepszy aparat z tych trzech. Również znalezienie ciekawych gier nie powinno stanowić wielkiego problemu.

Nie uważam by WiFi było mi do czegoś potrzebne. Zależy mi przede wszystkim na możliwości łatwego zabicia czasu (obejrzenie filmu, pogranie w grę, posłuchanie muzyki), oraz jak przyjdzie taka potrzeba, cyknięcie zdjęcia w dobrej/bardzo dobrej jakości.

Aktualnie jestem posiadaczem 6030 więc to i tak będzie dla mnie ogromny przeskok do przodu.

Ogólnie nie interesuje mnie zagadnienie telefonów komórkowych i kiedy przychodzi do wyboru konkretnego, jedyne co mogę sobie sprawdzić do specyfikacje każdego. Bardzo jednak zależny mi na tym by nie kupić bubla w którym system np. zamula lub że w danym modelu bardzo dużej ilości użytkowników przestawał szybko działać “dotyk”.

Jeśli chodzi ci o telefon rozrywkowy to Nokia 5230 góruje. Ma największy ekran dzięki czemu oglądanie filmów będzie na niej najwygodniejsze. Również gry na dotykowca będą ciekawsze. Minusem tego modelu jest natomiast wykonanie, słaby aparat i brak wi-fi. Osobiście z tych trzech telefonów wybrał bym e66 gdyż jest najlepiej wykonana a poziom rozrywki jaki zapewnia nie będzie dużo niższy

Dziękuję bardzo za odpowiedzi z uzasadnieniami.

Ostateczny wybór padł jednak na Nokie 5230 głównie ze względu na możliwość oglądania filmów.