Nokia E72 - nie działa internet

Witam, popsuł mi się mój teelfon Samsung Galaxy S3 LTE i teraz jako zastępczy mam Nokię E72 i nie działa mi w niej internet WiFi ładnie działa ale internet nie

Proszę o pomoc i dzięki za odpowiedzi :slight_smile:

Musisz ustawić wifi jako domyśl punkt dostępowy w internecie, z tego co pamiętam musisz wejść w domyślną przeglądarkę i pogrzebać w ustawieniach, taki urok symbiana.

Nie masz na routerze ustawionej sztywnej listy urządzeń, które są uprawnione do korzystania z internetu? Być może E72 jest poza listą, więc nie ma dostępu do sieci.

zapomniałem przecinka, internet mi nie działa a wifi tak. Internet z karty SIM.

źle napisałem, przepraszam

Zobacz

poradnik.

działa internet ale w dalszym ciągu podczas próby zalogowania jest napisane ze:

“INTERNET:Telefon nie może wykonać tej operacji”

Cóż - sprawdziłem parę stron. Najczęściej osoby, które posiadały błąd jak Ty - miały na routerze ograniczenia dostępu, bądź przekręciły klucz dostępu.

Upewniłbym się, co do tych rzeczy. Przerobiłem parę telefonów na Symbianie i wi-fi zawsze działało od ręki.

Jest szansa, że zamiast wi-fi - telefon chce ciągnąć internet z danych pakietowych (profil Internet). Wejdź do łączności, upewnij się, że podłączasz się do wi-fi, a następnie sprawdź połączenie.

Musi działać - przerobiłem parę edycji Symbiana, aż do najnowszego Belle. Nie ma siły, żeby wi-fi miało takie problemy. Hmmm :-/