Nokia Lumia brak Facebook'a

Witam, otóż mam problem, więc gdy wszedłem w sklep play nie mogłem zainstalować facebooka ! Wyskakuję taki komunikat i nie wiem czym jest t to spowodowane proszę o jak najszybszą pomoc !

Bo pewnie masz starego windowsa, którego facebook już nie wspiera. Kup sobie Androida i po problemie.

2 polubienia

Dokładnie starsza wersja fb która działała lepiej została odcięta, wersja aktualna na w10 pochłania baterie ekspresowo.

3 polubienia

To jest ten komunikat a pro po to facebook wcześniej działał mi

Ale już nie będzie działać na twoim telefonie, nigdy.

pozostaje:

Aby czytać wiadomości z opcji Internet Explorer wybrać wymuszenie trybu komputerowego - nie powinno zmienić wyglądu FB jak nie zmienisz adresu na wersje komputerową a czytać wiadomości będzie można.

opcjonalnie można zobaczyć czy ruszy messenger.com w Internet Explorer.

To już lepiej kupić androida, niżeli bawić się takie badziewne rozwiązanie XD

1 polubienie

To nie rozwiązanie a obejście (“workaround”).

Niestety nie tylko Facebook znika z mobilnego Windowsa.

Windows też :joy:

Nie wiem jak pod w10m ale Lumia 635 już od roku nie jest w stanie prawidłowo wyrenderować strony fb i całość jest przesunięta o kilkadziesiąt pikseli w prawo, więc nie widać początków postów i komentarzy. Bezużyteczne i niestety nie ma na to sensownej rady.
Telefon niestety pozostaje już tylko sprzedać albo przekazać komuś w rodzinie kto oprócz dzwonienia i SMS co najwyżej zrobi telefonem zdjęcie i wyśle mms.

3 polubienia

O ile mu się nie zawiesi w czasie wysyłania XD

Nie doświadczyłem takich problemów, więc podejrzewam, że jak ktoś ma dobry egzemplarz to w takim prostym użytkowaniu będzie się dobrze sprawdzał. U mnie też Lumia wylądowała w szufladzie, czeka na moment aż któraś z babć przekona się, że oglądanie MMSów które dostają na ekranie większym niż 1.8" jest bardzo komfortowe a dotykowe klawisze nie są takie straszne :wink:

Prędzej zawiesi się na flagowcu z Androidem, jak na budżetowej Lumii z win 10 :slight_smile:

Właśnie rozmawialiśmy o tym wczoraj ze znajomymi. Każdy ma inny telefon, nieistotne jaki. Pytam się ich, czy potrafią poprawnie pisać esemesy bo czasem się drapię po karku o co w nich chodzi. Oni wspólnie zwalają winę na słownik, trzeba bardzo uważać przy pisaniu bo stąd te błędy. Wychodzi więc na to, że tylko moja stara lumia 635 potrafi napisać i wysyłać poprawnie sms.

Bo Microsoft zrobił bardzo wygodną klawiaturę - duże przyciski, rozsądnie rozmieszczone itd. Łatwo się nauczyć. Twoi koledzy zapewne nie potrafią wyłączyć autokorekty (pierwsze co zrobiłem jak dostałem z preinstalowanym SwiftKeyem).

Dzisiaj jeździłem z nawigacją “fabryczną” po Krakowie i świetnie sobie poradziła. Wcześnie rano mnie też obudziła. Fakt, do płynnego przeglądania internetu się prawie nie nadaje, to przyznaję otwarcie. Tak jakby nie można było tylko raz za dzień wejść na FB z komputera w domu…