Nokia n73 - czy polecacie?

Witam!

Mam propozycje kupic nokie n73 za 350zł (w bardzo dobrym stanie) - sam mam 400zł na telefon.

Mozecie sie wypowiedziec na temat tego fona? jak pracuje, czy zamula, i powiedzcie mi do czego słuzy Symbian ( bo podobno ta nokia go posiada) , gdzy ja nie miałem nigdy takowego telefonu i nie wiem do czego to słuzy.

Mozecie napisac jeszcze propozycje co wy byscie kupili majac 400 zł na tel.

Dziekuje za odpowiedzi

pozdrawiam_wojtex915 :slight_smile:

Miałem swego czasu n73, to był chyba mój 1 telefon na symbianie. Po zaktualizowaniu do najnowszej wersji wszystko śmiga. Trzeba uważać na joystick bo może przypadkiem wyskoczyć, ale to raczej extreme ;-)… Zdjęcia fajnej jakości, żywe kolory. Klapka na obiektyw też jest więc nie ma obaw o porysowanie w kieszeni itp. Wymieniłem go na n95 8GB bo się w nim zakochałem :slight_smile: Ale mimo wszystko jak za taką cenę to polecam :slight_smile:

Symbian to tak jakby system na którym telefon pracuje :wink:

ale co mozna na niego wgrac?

aha,i co znaczy stwierdzenie “po zaktualizowaniu do najnowszej wersji” ?

Czekam na inne opinie :slight_smile:

Różne są aplikacje pod ten telefon. Gry, programy, inne menu graficzne. Musisz sobie poszukać. W internecie pełno tego.

Każdy telefon ma jakąś tam wersję oprogramowania, którą co jakiś czas trzeba aktualizować. Dzięki temu wiesz, że symbian ma wszystkie poprawki aktualne.

Moze to glupie pytanie:

A np. Winodwsa XP moge sobie tam wgrac?:smiley:

Nie ma takiej możliwości… Są telefony z windows Mobile, ale to już inna bajka :wink:

czytałem ze ten telefon kiepsko odtwarza mp3 czy to prawda?

Wręcz przeciwnie.

Źle czytałeś :roll: ja mam n73 i jeśli wgrasz dobry odtwarzacz muzyczny z dobrymi ustawieniami to telefonik gra dość głośno i czysto. Posiada dwa głośniki na górze i na dole więc fajnie słychać też dźwięki 3d :smiley:

W n73 masz na dole głośniki? :smiley:

Z Chin go sprowadzałeś? :wink:

osobiście posiadam N73 i powiem tak:

zalety:duży bardzo ładny wyświetlacz, bardzo ładne zdjęcia (jak na aparat), symbian i cała masa bajerów co ma każdy tel

wady:dość duży(wręcz cegłowaty :P) i największa wada przez która odradzam Ci ten model to jednak mulenie tego telefonu, zaraz inni Ci powiedzą że wcale tak strasznie nie muli bo jest to do przyzwyczajenia, sam już się przyzwyczaiłem i tak strasznie mi to nie przeszkadza jednak na samym początku jak sie przesiadłem ze starego simensa, to byłem załamany…

osobiście za 400zl proponowałbym Ci rozejrzeć się za E51, ma mniejszy wyświetlacz i aparat 2mega jednak jest sporo chudszy, ma nowszego symbiana i ogólnie jest sporo szybszy co sprawia że ogólne wrażenia z użytkowania tego telefonu są dużo lepsze

podro

Mp3 odtwarza bardzo dobrze… byle bez przesady bo jest na prawdę głośny :wink:

N73 posiada zintegrowane głośniczki stereo :wink:

EDIT:

A czy aktualizowałeś symbiana?.. jeśli tak, to jak dawno temu? :wink: Sam miałem z nim problem, ale uwierz że po odświeżeniu wersji, różnica jest diametralna.

aktualizowałem jakieś pól roku temu, po tamtej aktualizacji nie odczułem różnicy, chyba że ostatnio coś zmienili…

Aktualizacje pojawiają się średnio co miesiąc :slight_smile:

a mozecie powiedziec jak zaktualizowac? Mam go w reku juz :smiley:

Pociągnij ze strony Nokii program PC Suite do N73.

no nie wiem, dzisiaj sprawdzałem i mam najnowszy soft :stuck_out_tongue:

programem Nokia Software Updater, podłączasz tel i właściwie wszystko sie samo robi, pamiętaj żeby tel był całkowicie naładowany i jeśli masz cokolwiek w pamięci telefonu to zrób backup