Nokia N73 i problem z kartą pamięci

Witam!

Dziś zakupiłem kartę 4GB z Kingstona do mojej N73. Jest to karta micro SD, lecz w zestawie był adapter na mini. Złożyłem kartę tak aby weszła do telefonu. Chcąc sprawdzić pamięć telefonu ukazał mi się taki komunikat “Karta pamięci uszkodzona” następnie “Sformatować kartę pamięci? W rezultacie formatowania dane zostaną usunięte.” wcisnąłem “Tak”. Karta niby się formatuje, pasek znika i pojawia się 1 komunikat “Karta pamięci uszkodzona”. Tyle, że w trochę innej formie. Sformatowałem kartę przez komputer, to samo. Wgrałem obrazek, to samo. Postanowiłem więc jeszcze sprawdzić kartę u mojego wujka na Nokii E51. U niego działa, a wgrany wcześniej obrazek jest. Związku z tym moje pytanie brzmi. Ile jest wstanie obsłużyć N73? Jeżeli nie jest wstanie obsłużyć tych 4GB to da się z tym coś zrobić? Nie wiem wgrać jakiś patch…? Proszę o pomoc! Na życzenie mogę wgrać zdjęcia ekranu telefonu, co się w danym momencie dzieje. Chciałbym dziś porobić nim trochę fotek. Pomóżcie! :frowning:

N73 obsługuje karty do 2GB. Nic na to nie poradzisz.

Karty SD o pojemności powyżej 2GB to już karty SDHC, a to już nie to samo co “normalne” SD.