Nokia N95- a GPS? (przy okazji motywy)

Witam, więc tak, jestem posiadaczem Telefonu komórkowego- Nokia N95 już pewien czas(miesąc-dwa)… i GPS mi nie chodzi, tzn tak jakby mapek nie miał wgranych… czy wie ktoś jak i skąd owe mapki mogę pobrać za darmo, oraz jeśli jest do tego potrzebny jakiś program to jaki… kiedyś gdzieś czytałem, że jakiś Gamigo czy coś takiego… proszę o pomoc… i jeśli ktoś mialby przy okazji jakieś ciekawe motywy(tematy) to proszę o podanie do nich linka xD

pozdrawiam

Google Maps z darmowych właściwie tylko

miałeś na myśli Garmin-a chyba :wink:

darmowe mapy możesz pobrać za pomocą Nokia MapLoader.

co do garmina, aktualnie dostępna jest wersja 5 na telefony komórkowe

jestem posiadaczem nokii n82 i mogę stwierdzić, że oba programy działają poprawnie :smiley:

Co do nawigacji w n95 ja używam Nokia maps :slight_smile: Najbardziej mi pasi :slight_smile:

Oto programy do navigacji :

Tom tom 6

Nokia maps

Sygic mobile

Copilot

Garmin

Route 66

Navigon

Są fora(dot.n95) a dokładnie dwa gdzie znajdziesz te aplikacje i nie tylko :slight_smile: Wystarczy wpisać: w googlach n95 :slight_smile:

POZDRAWIAM

znalazłem bardzo fajną stronkę, kierowaną do użytkowników komórek firmy Nokii, a dokładniej N-nokia.polska.(nie iwme czy można tu podawać linki, polska- chyba każdy wie jaki jest to skrót).

Ściągam właśnie Garmin Mobile XT 5.00.20, ale jednak bez map… czy ktoś mógłby powiedzieć skąd najlepiej ściągnąc owe mapy? jest wiele wersji Gamina i nie wiem czy do wszystkich działa… a chodzi mi o mapy do wersji wymienionej wyżej.

edut: a moze ktoś mi pomoże bez garmina…

mam w menu “mapy” gdy otwieram pokazuje sie “Nokia Maps” globus, po zaladowaniu pokazuje mi sie tak jakby mapa swiata… i to wszystko…

narzedzia- lacza- i mam tam tez opcje "dane GPS oraz PKty orient… gdy biore dane gps, pokazuje sie ze wyszukiwanie satelity i wyskakuje mi ostatnio uzyte urzadzenia… biore anuluj i pisze prz- przeliczanie danych gps… po czym pokazuje mi sie “NAWIGACJa” POZYCJA DLUgOSC TRASY … to mam do wyboru… biore nawgacja: pisze BRAK POLACZENIA- nizej pkt docelowy: nie okres. celu czas trwania:- szybkosc:

w pozycji: sz geog. brak polaczenia dl. geog- prezycja- wysok- blad w… szybkosc

w opcji dlugosc trasy mam dl trasy; brak polaczenia cz. podr;- srednia. maksym. przebieg. czas calk.

PKTY orientacyjne: w tym pisze mi tylko brak pktow orientacyjnych…

czy ktoś wie, jak zrobić to żeby mi to działało? jakies mapy zgrać skądś czy co…

edit: dodam tylko że w tych bluetooth mam telefony podane oraz NOKIA LD 3W i nie wiem czy to właśnie nie moduł gps czy coś… i jak z tego skorzystać?

EDIT: gdy biore te opcje mapy: to pokazuje mi sie niby mapa swiata, gdy biore przyblizenie mapa znika a pojawia sie zielonkawy kolor na calym ekranoe… tak jakby mapy nie bylo… czy cos…

Dodane 02.07.2009 (Cz) 22:08

yy ,… juz zrobilem sobie w tym nokia maps…

ale jest tak: biore mapy… i mi pokazuje ladnie miasto itd…

ale gdzie wejsc i jak ustawic zeby dzialala nawigacja, pokazywala ktoredy ide, jak szybko ide itd.

musisz trasę sobie ustawić, punkt do którego chcesz trafić…

jaki abonament wybrałeś miesiąc, kwartał czy rok?