znalazłem bardzo fajną stronkę, kierowaną do użytkowników komórek firmy Nokii, a dokładniej N-nokia.polska.(nie iwme czy można tu podawać linki, polska- chyba każdy wie jaki jest to skrót).
Ściągam właśnie Garmin Mobile XT 5.00.20, ale jednak bez map… czy ktoś mógłby powiedzieć skąd najlepiej ściągnąc owe mapy? jest wiele wersji Gamina i nie wiem czy do wszystkich działa… a chodzi mi o mapy do wersji wymienionej wyżej.
edut: a moze ktoś mi pomoże bez garmina…
mam w menu “mapy” gdy otwieram pokazuje sie “Nokia Maps” globus, po zaladowaniu pokazuje mi sie tak jakby mapa swiata… i to wszystko…
narzedzia- lacza- i mam tam tez opcje "dane GPS oraz PKty orient… gdy biore dane gps, pokazuje sie ze wyszukiwanie satelity i wyskakuje mi ostatnio uzyte urzadzenia… biore anuluj i pisze prz- przeliczanie danych gps… po czym pokazuje mi sie “NAWIGACJa” POZYCJA DLUgOSC TRASY … to mam do wyboru… biore nawgacja: pisze BRAK POLACZENIA- nizej pkt docelowy: nie okres. celu czas trwania:- szybkosc:
w pozycji: sz geog. brak polaczenia dl. geog- prezycja- wysok- blad w… szybkosc
w opcji dlugosc trasy mam dl trasy; brak polaczenia cz. podr;- srednia. maksym. przebieg. czas calk.
PKTY orientacyjne: w tym pisze mi tylko brak pktow orientacyjnych…
czy ktoś wie, jak zrobić to żeby mi to działało? jakies mapy zgrać skądś czy co…
edit: dodam tylko że w tych bluetooth mam telefony podane oraz NOKIA LD 3W i nie wiem czy to właśnie nie moduł gps czy coś… i jak z tego skorzystać?
EDIT: gdy biore te opcje mapy: to pokazuje mi sie niby mapa swiata, gdy biore przyblizenie mapa znika a pojawia sie zielonkawy kolor na calym ekranoe… tak jakby mapy nie bylo… czy cos…
– Dodane 02.07.2009 (Cz) 22:08 –
yy ,… juz zrobilem sobie w tym nokia maps…
ale jest tak: biore mapy… i mi pokazuje ladnie miasto itd…
ale gdzie wejsc i jak ustawic zeby dzialala nawigacja, pokazywala ktoredy ide, jak szybko ide itd.