Nokia n97 Problem z aktualizacja

Witam!

aktualizowałem oprogramowanie przez NSU ale po wgraniu nowego softu mam język angielski i nie wiem jak zmienić na polski. Pomocy! z gory wielkie dzieki

Musisz zmienić Product Code na polski za pomocą programu NSS(nemessis service suite) i ponownie aktualizować telefon przez Nokia Software updater.

jacekcrv - a jeśli ma telefon na gwarancji? Zmiana PC powoduje jej utratę. Poza tym napisał, że nie wie, jak ustawić j. polski, a nie, że go nie ma w telefonie :wink:

Jeśli masz ustawiony j. angielski, to w menu szukaj -> Control Panel -> Settings -> General -> Personalisation -> Language -> w tym miejscu Zmieniasz “Phone Language” i “Writing Language” na Polski.

Tylko po aktualizacji zawsze się wybiera język na samym początku, także pomyślałem, że on go po prostu nie ma.

Poczekajmy na wypowiedź wislak906, czy ten język wgl ma w telefonie czy po prostu go utracił po aktualizacji.

W symbianie nie ma czegoś takiego jak wybór języka interfejsu podczas uruchomienia po aktualizacji , możliwy jest wybór jedynie regionu w którym telefon jest uzywany , zazwyczaj ustawia się jezyk domyślny czyli angielski , po aktualizacji systemu zalecane jest wykonanie hard resetu po takiej czynnosci zazwyczaj ustawia się już polski “language” , można sprawdzić pod baterią product code , z tego dowiemy się czy telefon został wyprodukowany do regionu z polską , jeżeli posiada inny product code niż na region polska to niestety ale zaktualizował się do odopwiedniego regionu świata. nadzieja “Control Panel -> Settings -> General -> Personalisation -> Language -> w tym miejscu Zmieniasz “Phone Language” i “Writing Language” na Polski”. lub hard reset

Po aktualizacji sprawdziłem czy jest dostępny j. polski w ustawieniach niestety nie ma… Myślałem ze da się to zrobić jakoś bezboleśnie w domu… w takim razie pójdę z nim do serwisu niech się tam bawią…dzięki